Bernard

Bernard - genre

Hantverk och tradition kan inte massproduceras. I en tid där industriell produktion ersätter bryggeritradition går Bernard motsatt väg. Smak och kvalitet istället för stora volymer. Tack vare en tillverkningsprocess med anor från 1600-talet, där endast de bästa råvarorna används, brygger Bernard ett opastöriserat öl som hyllats världen över.

Ölbryggning har en mer än tusenårig tradition i Tjeckien. Bernards bryggeri i staden Humpolec dateras så långt tillbaka i historien som till 1597. Ända sedan dess har Bernard varit synonymt med exklusivitet och kvalitet.

Bernards öl får sin karakteristiska smak genom de egna råvarorna – vattnet, malten, jästen och humlen. Bryggeriet använder traditionella tekniker med separata processer: huvudjäsning, mognad i lagerölkällare och mikrobiologisk filtrering, som garanterar att alla mineraler och vitaminer bevaras. Vattnet tappas från egna brunnar som med sin sammansättning och mjukhet ger ölet sin fylliga smak. Den mähriska malten tillverkas eftertraditionella recept i bryggeriets eget mälteri. Kulturjästen framställs genom egen tillverkning och humlen uppskattas för sin höga kvalitet.

Bernards aromatiska och fylliga smak hyllas världen över. Trots att Bernard är ett till storleken litet bryggeri har det fått åtskilliga priser och utmärkelser. Allra senast blev Bernard utsett till årets bryggeri av tjeckiska Friends of Beer.

Sätt guldkant på vardagen och unna dig riktigt lyxöl från Tjeckien!

Se våra produkter från Bernard

Bernard logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss