Angry Orchard

Angry Orchard - genre

Angry Orchard är sedan 2012 namnet på ciderproducenten i Cincinatti, Ohio, som tidigare hette HardCore Cider. Ett av Angry Orchards koncept är den speciella blandningen av både kulinariska äpplen och bittersöta cideräpplen. De bittra äpplena kallas ”arga” av cidermakare på grund av de syrligheten och tanninsmakerna, men ger mer komplexa toner åt cidern.

Äppelblandningarna som används för att göra Angry Orchard har testats i över 15 år för att hitta de rätta smakprofilerna för de olika utgåvorna. När man vet att Angry Orchard drivs av Boston Beer Company, skaparna av Samuel Adams öl, vet man också att det finns resurser för utveckling. Man har letat världen runt för att hitta rätt fruktträdgårdar, de med perfekt klimat och jordmån, och den bästa kombinationen av äppeltyper.

Äpplena hämtas från traditionella ciderregioner i Europa, bland annat bittra äpplen från Frankrike och kulinariska från Italien. Saften pressas på plats och transporteras sedan till USA efter en lång jäsningsprocess med mognad på ekfat för komplexitet och balans. Angry Orchard tappas sedan både på flaska och fat.

Se våra produkter från Angry Orchard

Angry Orchard logotypGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss