Sigtuna Brygghus startades 2005 som ett hobbybryggeri. Bryggningen skedde först i liten skala om cirka 600 liter i veckan. 2009 tog verksamheten fart på allvar och första utbyggnaden genomfördes. Året därpå inleddes samarbete med S:t Eriks som gästbryggeri.
Bryggarteamet producerar en mängd olika ölsorter, både lager, ale, porter, stout, veteöl och special¬öl. Vi lyssnar på våra kunder, nya trender och gör samtidigt öl som vi själva tycker om. Redan sedan första början har vi lagt fokus på att förfina vårt hantverk, utveckla våra tillverkningsmetoder och experimentera med smaker och råvaror – allt för att skapa öl som är lika gott som välbalanserat. Resultatet är öl som är både lätt att förstå och lätt att tycka om. En hantverksupplevelse för såväl inbitna som framtida ölfantaster.
Utvecklingen gick fort och under åren 2011–2013 tillkom ett nytt bryggverk och S:t Eriks flyttade in på heltid. Sigtuna Brygghus och S:t Eriks Bryggeri samsas sedan dess i bryggeriet och har en gemensam buteljeringsanläggning och flera olika jäs- och lagertankar.
Bryggeriet har en kapacitet om 3 000 liter per bryggning och över 1 miljon liter per år. Lagringskapaciteten är 140 tusen liter och buteljeringen klarar 4 200 flaskor i timmen. Redan 2014 påbörjades en utbyggnad av bryggeriet för att klara den ständigt ökande efterfrågan i Sverige samt export.
I ett modernt och välutrustat laboratorium kvalitetssäkras hela produktionen. Kontroll och provtagning sker genom hela bryggprocessen och bryggeriet är ISO-certifierat. Enbart grön, vind- och vattenbaserad, förnybar el används i produktionen och restprodukten (draven) blir till biogas hos Uppsala vatten.
Allt är precis som vanligt – Galatea kommer alltid med något nytt. Galatea representerar idag mer än 100 varumärken från cirka 20 länder. Under det gångna året har vi stärkt våra befintliga varumärken, och flera nya med stor utvecklingspotential har tillkommit.