Från den vackra östafrikanska ön Mauritius kommer Port Louiis Rum. Mauritius har långa, vita sandstränder, blå laguner och ett tropiskt klimat med endast två årstider där sommarmånaderna november-april är varma och fuktiga med mycket regn, och vintrarna är relativt svala och torra. Förutsättningar som är optimala för att odla rörsocker. Vilket man också gör i stor utsträckning med cirka 90 % av den odlade ytan dedikerad till rörsocker.
Mauritius är internationellt välkänt för sin kvalitetsrom som görs på sockerrör via fermentering och destillering. En process som kräver sin expertis och noggranna övervakning under hela produktionen.
House of Lords, en producent som är specialiserade på sprit som produceras av rörsocker.
House of Lords slogan är “Mauritian at Heart International in Spirit” och det är en bra devis att leva efter när den stora jordbruksråvaran på ön är just rörsocker och exporten av deras gyllene dryck kommer till glädje för rom-konnässörer runt om i världen.
Huvudstaden på ön, Port Louis är givetvis den som gett inspiration till namnet på Port Louiis Premium Rum. Fast namnet på flaskan stavas med två i:n.