Bolla Ripasso Superiore DOC

X512223201, Bolla, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

En kraftfull oVinet förvaras kallt under 4 månader innan själva ripasso processen genomförs där fermentering av must från Amarone sker under 20 dagar för att få till de rätta aromerna och dess karaktär. Jäsningen pågår tills allt socker i musten är borta, vinet är alltså torrt. Vinet lagras därefter 18 månader på stora och små fat och ytterligare en månad på flaska. Tonerna i vinet går åt mörk frukt som vildhallon, mörka körsbär och björnbär. Avslutningen är elegant med fina kryddor och mjuka tanniner. Vinet är helt ofiltrerat.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-18°C till kraftfulla grytor, pasta som gärna har mycket grädde och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Bolla grundades redan 1883. Idag producerar de vin från fem regioner. Mest kända är de för sina viner från Veneto, de var det första vinhuset att sälja Amarone med egen etikett. Bolla ägs av Gruppo Italiano Vini som är en av Italiens största kooperativ. Genom detta samarbete kan Bolla fortsätta att bevara vinhusets ursprungliga filosofi. Vinmakare är Christian Zulian som satsar på att producera klassiska viner med moderna inslag.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material