Barbi Vin Santo

X512217401, Fattoria dei Barbi, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Druvorna plockas i mitten av september för att sedan torkas på vassmattor, något som kallas för "graticci". Mellan slutet av december och tidigt inpå januari har juicen i druvorna koncentrerats till en sirapsliknande vätska. Druvorna pressas varsamt och lagras därefter på små ekfat (1 eller 2 hektoliter) tillsammans med en "madera" (betyder ordagrant "moder", en naturlig jäst som produceras under årtionden och alltid hålls levande, liknande en surdeg). Efter minst tre år separeras vinet från "maderan" och lagras därefter ytterligare en tid på små ekfat. Detta resulterar i ett vin som är bärnstensfärgat med intensiva aromer av russin, torkad kanderad frukt, valnötter och honung. 

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveringstemperatur mellan 14-15 °C till desserter, gärna med mandeltoner och något lägre temperatur till lagrade ostar och paté.Läs mer Visa mindre

Om producenten

I början av 1800-talet levde familjen Colombini i Carmignano nära Lucca. När sonen, Pio Colombini gifte in sig i den förmögna släkten Padelletti fick paret tillgång till det stora landområdet Podernovi som än idag huserar familjens vinkällare och laboratorium. Giovanni, deras son som föddes 1906, fortsatte han att utveckla ägorna och öppnade Italiens första vinbutik. Efter hans död 1976 har Fattoria dei Barbi gått i arv till hans dotter Francesca och hans systerson Stefano.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material