Bolla Amarone della Valpolicella DOCG

X2770301, Bolla, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Druvorna handplockas och torkas i 3 månader. Druvsammansättningen består av 85% corvina och 15% rondinella. När vinet har skiljts från druvskalen så påbörjas den malolaktiska jästningen, den sker i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet lagras därefter på små franska fat samt liten del på amerikanska fat under minst 2 år. Avslutningsvis lagras vinet på franska barriquer under 18 månader och sedan 12 månader på flaska. Tonerna går åt mörka körsbär, plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Smakerna är långa och djupa med ett långt avslut av balanserade tanniner och den mörka frukten. Vinet är helt ofiltrerat.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16 °C till nöt och viltkött, västerbottensost eller lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Bolla grundades redan 1883 och idag producerar de vin från fem regioner. Från början bestod produktionen enbart av vita viner från Soave, men idag är Bolla mest kända för sina röda viner från Veneto – man var faktiskt först med att sälja Amarone under egen etikett. Vinmakare idag är Christian Zulian som fortsatt utvecklingen av klassiska viner med moderna inslag.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material