Nino Negri Sfursat Carlo Negri

7552901, Nino Negri, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
342,00 kr

Om drycken

Endast de bästa druvklasarna skördas för hand och placeras i lådor med sex kilo i vardera. Druvorna torkar i lådorna under tre månader varefter druvorna krossas och vinifieras. Efter jäsning mognar vinet 20 månader på små franska ekfat (225, 50 och 20 liter). Därefter stabiliseras vinet och buteljeras. Doften är stor och komplex med inslag av torkad frukt, plommon, peppar och kanel. Smakerna har toner av söta mörka körsbär, lakrits, tè, mörk choklad, hasselnötter och frysta jordgubbar.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16°C till smakrika köttanrättningar av nöt och vilt. Även en bra combo till lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Nino Negri ligger intill byn Sondrio i norra Italien, Lombardiet. Vinfirman grundades 1897 och är således en av distriktet Valtellinas äldsta. Totalt förfogar man över 40 hektar vingårdar, vilka samtliga finns i Valtellina Superiore. Nino Negri är mest känd för sina muskulösa röda viner gjorda på nebbiolo-druvan, lokalt kallad chiavennasca. Vinmakaren heter Danilo Drocco som tidigare bl.a har arbetat hos Fontanafredda.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material