Rapitala Hugonis Cabernet IGT

5308301, Rapitala, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
349,00 kr

Om drycken

Jordmånen består främst av lera och vingården är belägen mellan 300-400 m.ö.h i nordsydlig riktning. Druvorna skördas mitten av september och vinifieras i små ståltankar och genomgår skalmaceration under två veckor. I slutet av fermenteringen lagras cabernet sauvignon på franska barriquer medan druvorna från Nero d'Avola ligger på 3000 litersfat. Druvorna lagras separat under 10 månader innan de blandas. Druvorna samfermenteras sedan på 5000 litersfat under 3 månader, därefter lagras de på flaska i 6 månader. Smaker av röda frukter, svarta vinbär, grön paprika, plommon, russin med en lång eftersmak och rejäla tanniner.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16°C till rött kött, ost och härdat kött.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Gruppo Italiano Vini är Italiens största kooperativ, tillsammans skapar de fortsatta vintraditioner och kunskaper som går i generationer. Totalt finns GIV i 15 av Italiens vinregioner, med totalt 1400 hektar vingårdar. Detta innebär att de har stora ekonomiska förutsättningar att tillsammans forska, experimentera och utveckla framtidens viner med stor åtanke till klimatet, jordarnas förutsättningar och att resturera historiska platser runt vingårdarna. I arbetet med deras hållbarhetsarbete innefattas bl.a. användning av alternativa energikällor, återvinna vatten och enbart bespruta vinrankorna vid behov.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material