15 maj, 2019

Sigtuna lanserar limiterad öl under temat ”Skogen”

Sedan starten 2005 har Sigtuna Brygghus inspirerats av historiska ölstilar och gjort egna tolkningar, vilket har gjort dem till ett av landets främsta inom svenskt hantverksöl. En ny tolkning har gjorts, denna gång hämtades inspirationen från Skogen och till hjälp  av konstnären Ragnar Persson. Två limiterade öl släpps i juli på Systembolaget, där temat skogen går igen i både smak och i själva utförandet av flaskornas etikett och låda.

 

Sigtuna Skogen: Dag & Natt

De limiterade utgåvorna Sigtuna Skogen är två stycken öl av motsatt karaktär. ”Sigtuna Skogen Dag” symboliserar just dagen och är en ljus ale av kryddig och blommig karaktär där färgen av orange kommer från nyponet. ”Sigtuna Skogen Natt” är istället en Imperial Porter (8%) med rostad björk och blåbär, som fått symbolisera det mörka underliggande hotet av naturen med skogsbränder som följd.

 

Vernissage 23 maj

Flaskornas etiketter är utformade efter det mytomspunna kring skogen och dess mystik. Inför lanseringen av Sigtuna Skogen har man låtit konstnären Ragnar Persson tolka respektive öl med skogen som inspirationskälla. Lanseringsevent hålls den 23 maj på Indigo i Stockholm där man får kliva in i Sigtuna och Ragnar Perssons skog. Då finns det tillfälle att provsmaka ölen och ta del av en vernissage undertecknad Ragnar Persson. Kvällen bjuder också på livemusik där två samtida artister tolkar låtar med ”Natt” och ”Dag” som utgångspunkt.

Lansering av Skogen Dag & Natt på Systembolaget TSE: 2019-07-05

Om Sigtuna Brygghus

Sigtuna Brygghus är ett mikrobryggeri utanför Stockholm som grundades 2005 av ett antal ölentusiaster. Verksamheten tog 2009 fart på allvar och har sedan dess byggts ut i etapper. Bryggeriet är certifierat för att klara av ekologisk produktion samt drivs av förnyelsebar el som skapas av vind-och vattenkraft. Ett dedikerat gäng bryggare arbetar idag på bryggeriet med att ta fram högkvalitativ och modern hantverksöl.Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss