28 oktober, 2016

Tegnér och Son lanserar ekologisk lättvinsglögg och alkoholfri glögg

För första gången lanserar Tegnér & Son en lättvinsglögg 2,2 procent samt en alkoholfri glögg på 0,5 procent. Båda de nya glöggsorterna är gjorda på ekologiskt vin från Italien som kryddats med ekologiska kryddor. Försäljningen startar 1 november i dagligvaruhandeln samt även på Systembolaget för den alkoholfria glöggen.

Tegnér och Son har en över hundraårig tradition av glöggtillverkning genom anfadern Esaias Tegnér som grundade vinhandeln Tegnér & Wilcken. Redan i slutet på 1800-talet blandades egen glögg i lagringslokalerna i centrala Stockholm. När Tegnér & Sons glögg återlanserads för fem år förändrades standarden för glögg genom att italienskt vin av hög kvalitet användes som bas. Inför årets julfirande finn nu även en lättvinsglögg och en alkoholfri glögg i sortimentet.

Tegnér & Son Ekologisk Lättvinsglögg och Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg är gjorda på italienskt ekologiskt vin av druvorna Sangiovese och Montepulciano som reducerats i alkohol. Både glöggarna bygger sedan på samma smakrika kryddblandning som den traditionella vin- och starkvinsglöggen utan tillsatser av färg- eller konserveringsmedel.

– Målsättningen med både vår lättglögg och alkoholfria glögg var att göra dem så lika våra alkoholhaltiga glöggar som möjligt. Det vill säga en tydligt fruktig vinsmak med smakrik traditionell glöggkryddning, säger glöggmästaren Sören Sörensen. De nya sorterna har även, precis som all glögg från Tegnér & Son, en något torrare smak.

Tegnér & Son Alkoholfri glögg har en kryddig och bärig doft med inslag av kryddnejlika, kardemumma, citrus och körsbär. Smaken är kryddig, frisk och fruktig med inslag av kryddnejlika, kardemumma och skogsbär.

Tegnér & Son Lättvinsglögg har en intensiv druvig doft med inslag av mörka bär, kardemumma, pomerans och kryddnejlika. Smaken är fruktig med inslag av mörka bär, kardemumma, pomerans samt kryddnejlika och avslutas med en balanserad sötma

Tegnér & Son Ekologisk Lättvinsglögg och Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg säljs hos Coop och den senare även hos Systembolaget för 32 kr, artikelnummer 11902-01. Båda kommer i en flaska på 75 cl. 

Om Tegnér & Son
2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning.

För frågor kring produktionen av Tegnér & Son glögg, vänligen kontakta: 
Jens Henricson, Senior Brand Manager på Galatea
Tel: 0725 606 150
E-post: jens@galatea.se

Sören Sörensen, Produktutvecklare på Galatea
Tel: 0706 72 70 64
E-post: soren@galatea.se

Pressbilder:

Tegnér & Son Ekologisk Lättvinsglögg - HDTegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg - HDGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss