26 oktober, 2016

Julsnaps och Julcognac från Tegnér & Son är ett måste på julbordet

Den 1 november lanserar Tegnér & Son tillsammans med Galatea två spritdrycker i Systembolagets säsongssortiment. Det handlar om julutgåvor av vinhandlarfamiljens traditionellt framtagna snaps och cognac, och enligt många ett måste på julbordet.

Tegnér & Son XO Extra Old Cognac – Julutgåvan 2016 är en djupt bärnstensfärgad och komplex konjak med delikata toner av gammal eau-de-vie från Petite Champagne. Den har en mycket fruktig doft kombinerad med aromatiskt blommiga toner. Och med näsan djupare i glaset kommer dofter av sultanrussin, valnötter och den klara tonen av vanilj. Den fylliga och komplexa doften skapar högt ställda förväntningar inför avsmakningen. I Julutgåvan 2016 ingår sex av de finaste eau-de-vier i en cuvée som mer än gärna lägger sig på minnet. Smaken är övergripande fruktig men den har också intensiva toner av valnötter, frukt och ädel vanilj. Eftersmaken är lång och stram med inslag av fat.Den långa lagringen balanserar syran och ger till slut en storslagen elegans till konjaken. Det här är en fint balanserad konjak och ett gott hantverk.

Tegnér & Son XO Extra Old Cognac – Julutgåvan 2016 är tappad på 4200 flaskor om 50 centiliter och kostar 399 kronor i Systembolagets säsongssortiment.

Tegnér & Son Traditionell Julsnaps sätter fart på tankarna i oftast väldigt personliga och bestämda riktningar, inte minst när det gäller smaker. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880 med inriktning på svensk tradition i smakfull och stilren modern tappning. Till julen 2016 har de tagit fram en akvavit med en touch av konjak som gifter sig lika bra med en sill som en skinkbit på julbordet. Som den akvavit den är har Traditionell Julsnaps en lejongul bärnstensfärg och en kryddigt aromatisk doft med tydligt inslag av aprikos och pomerans, men där finns också en hint av konjak som gör den klart intressant, lite ovanlig och spännande. Smaken är intensivt kryddig med inslag av fänkål, kummin, kryddnejlika och pomerans. Konjaken är tydlig i den långa och strama eftersmaken.

Tegnér & Son Traditionell Julsnaps finns i Systembolagets säsongssortiment och kostar 149 kronor för 35 centiliter.

Om Tegnér & Son
2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning.

För frågor kring produktionen av Tegnér & Son glögg, vänligen kontakta: 
Jens Henricson, Senior Brand Manager på Galatea
Tel: 0725 606 150
E-post: jens@galatea.se

Sören Sörensen, Produktutvecklare på Galatea
Tel: 0706 72 70 64
E-post: soren@galatea.se

Pressbilder:

Tegnér & Son XO Extra Old Cognac – Julutgåvan 2016 - HDTegnér & Son Traditionell Julsnaps - HDGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss