8 oktober, 2014

Glögg på Zinfandel

Ripa Zin Vinglogg - pm

En av årets roligaste glöggnyheter kommer från Ripa som nu blandat glögg på Zinfandel. Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg har fått inspiration från USA och passar till allt från ostar och pepparkakor till grillade marshmallows, M&Ms och friterade Snickers. Den nya glöggen lanseras brett på Systembolaget 3 november.

Ripa står för moderna och ofta banbrytande glöggsorter som alltid blandas på riktiga kvalitetsviner. Årets glöggnyhet från Ripa är inget undantag då den blandats på ekologiskt Zinfandelvin som är en av svenskarnas absoluta favoritdruvor.

– Med Ripa Zinfandel har vi skapat en glad glögg med amerikansk design, säger glöggmästaren Sören Sörensen. Det hela började en kväll tillsammans med vänner och en god Zinfandel. När jag vi började prata om smaken kom idén direkt, det här går ju att göra glögg på. När ord väl blev handling visade det sig att svenska traditionella julkryddor passade perfekt med Zinfandelvin.

Ripa Zinfandel har en eldig doft med toner av björnbär, plommon och mörk choklad. Smaken är intensiv och fruktig med inslag av söta björnbär, plommon, mörk choklad samt kanel och kardemumma. Glöggen har en lång mjuk avslutning vilket gör att drycken passar till allt från ostar, pepparkakor och desserter. En upplevelse är att prova Ripa Zinfandel till amerikanskt godis som grillade marshmallows, M&Ms samt till friterade Snickers och Mars bars.

Både kryddorna och sockret som används i Ripa Zinfandel är ekologiskt och glöggen innehåller varken konserveringsmedel eller färgämnen.

Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg lanseras på Systembolaget den 3 november 2014. Den kommer både i en flaska på 75 cl för 69 kronor med artikelnummer 96038-01 samt i 37,5 cl för 45 kronor med artikelnummer 96038-02. Alkoholhalten är 12,5 procent.

För frågor kring produktionen av Ripa glögg kontakta:
Sören Sörensen, utvecklingsansvarig för Ripa
E-post: soren@galatea.se
Tel: +46 706 72 70 64

För mer bildmaterial och övrig information kontakta:
Peter Edin, produktchef på Galatea
E-post: peter.edin@galatea.se
Tel: +46 709 42 34 24



Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss