7 februari, 2019

Pabst x Spektrum gör limiterade skidglasögonen

Inför vintersäsongen har amerikanska Pabst Blue Ribbon tillsammans med Årebaserade sportmärket Spektrum tagit fram ett par skidglasögon – designade av den uppmärksammade illustratören Mander. Säljs i limiterad upplaga på www från den 10 december.

Pabst har länge uppmuntrat kreativa uttryck rotade i amerikansk subkultur, vilket lett till en rad samarbeten med kreatörer runt om i världen. Tillsammans med illustratören och formgivaren Martin ”Mander” Ander släpper man en exklusiv goggle-design med tydliga influenser från graffitivärlden, där brädkulturens estetik möter traditionell vintersport.

”För artworken tänkte jag mycket på stora snötäckta berg i kombination med välkända populärkulturella symboler och landade i en design som ska kännas lika relevant i backen som på afterski”, säger Martin Ander.

Designen är framtagen för helt nya modellen ”Templet” från Spektrum. En goggle med fantastiskt synfält, grym passform – särskilt med hjälm – och utan onödiga detaljer som stör.

”Det kändes fantastiskt att jobba med Mander. Han är ju lite av en doldis men samtidigt ett världsnamn som verkligen gjort avtryck med allt från brädgrafik för Flip Skateboards till skivomslag för Fever Ray och Håkan Hellström”, säger Anders Neuman från Spektrum.

Spektrum x Pabst släpps i en begränsad upplaga och finns tillgänglig från den xx december hos bland annat spektrumsports.com och pbrart.se. Glasögonen kommer förpackade i en snygg box som även inkluderar extralinser med hög kontrast samt ett fodral i mikrofiber.

 

Köp glasögonen här: pbrart.se

Foto: Daniel Blom

 

Läs mer om Pabst Blue Ribbon här:

Om Spektrum:
Spektrum tror på en ärlig och rättfram design. Produkter byggda med kompromisslös kvalitet i material som har så lite påverkan på vår miljö som möjligt. Alltid med naturen i åtanke och alltid med funktion du kan lita på.
spektrumsports.com

 

Om Mander:
Martin Ander är en illustratör och grafisk formgivare med rötter i Stockholms graffiti och skejtboardkultur. Han är mest känd för sina affischer, skivomslag och skateboardgrafiker men hans arbete sträcker sig från redaktionell och dekorativ illustration till förpackningsdesign och informationsgrafik.
mander.nu

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss