18 september, 2019

Le Baladin – Äkta italienskt hantverksöl

När Italien nämns i dryckessammanhang så tänker nog de flesta på vin. Men 1996 ville pionjären och eldsjälen Teo Musso ändra på det och startade en liten bryggpub i den lilla byn Piozzo i nordvästra Italien. Sedan dess har bryggeriet växt avsevärt och Le Baladin är idag ett av Italiens ledande hantverksbryggerier.

Baladins fyra ledord är “Öl, Jord, Energi och Idéer” och med det vill Teo Musso skapa ett självförsörjande bryggeri som knyter an till både händelser i livet och den gediget italienska matkulturen med högkvalitativa råvaror och kryddor som får samspela i balanserade smaker.

Det moderna bryggeriet har en kapacitet på 50,000 hektoliter per år och är i stort sett helt självförsörjande med både egenproducerade råvaror och solenergi.

Galatea lanserar den 20 september som första öl från Le Baladin deras stolthet Birra NazionAle. Ett ljust ale på 6,5% i belgisk stil som kryddats med bergamott och korianderfrön. Det första Italienska ölet att bryggas till 100% med italienska råvaror. Friskt, estrigt och kryddigt med drag av mogen citrus och örter passar det perfekt till mustiga fisk- och skaldjursrätter.

 

Stilen är belgisk ljus ale med kryddor som bergamott och korianderfrön. I glaset är den disig med en djupt gyllene färg och ett fint vitt skum. Aromatiska toner av belgisk jäst och mogna citrus- och stenfrukter samt örter i doften skvallrar om en frisk men rik smak med en mjuk maltsötma som följs av spännande frukt och kryddkombinationer med drag av citrus, mogna druvor, humle och lite vitpeppar. Medelstor kropp och mjuk munkänsla.

 

 

Baladin NazionAle

Belgiskt ljust ale

6,5% ABV

Le Baladin

 

Beställ Baladin från Systembolaget >


Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss