19 oktober, 2017

HR-chef till Galatea

Galatea importerar och distribuerar öl, vin och sprit på den nordiska marknaden med över 120 välkända och omtyckta varumärken i portföljen. Via dotterbolaget Brygghuset i Sigtuna AB utvecklar Galatea craftöl för de egna prisvinnande varumärkena S:t Eriks och Sigtuna. Galatea distribuerar via egna dotterbolaget KGA Logistik, Karlskoga. Sedan 2014 ägs Galatea av Sveriges största restauranggrossist Martin & Servera, i sin tur ägt till 70 % av Axel Johnson och till 30 % av Familjen Oldmark. Ägarkonstellationen har lett till många synergier, nya visioner och en fortsatt expansion.

Detta söker vi

Vi på Galatea är just nu inne i en spännande utvecklingsresa med målet att vara en mer attraktiv arbetsgivare. Det handlar bland annat om att och få alla HR-processer inom företaget att länkas ihop med processerna inom Martin & Servera-koncernen. Du träder in i en roll som är med och formar och utvecklar vårt HR-arbete från grunden. Som HR-chef är du en nyckelperson. Vi ska göra skillnad för våra medarbetare och chefer – och för vår affär. Vi söker dig som vill arbeta brett inom HR och ta steget att ansvara för HR-processerna inom ett företag.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-chef på Galatea har du det övergripande ansvaret för HR-arbetet och för implementeringen av Martin & Serveras gemensamma HR-processer i företaget, operativt såväl som strategiskt. I rollen arbetar du för att skapa en affärsnära och professionell HR-funktion genom att hjälpa Galateas chefer brett i alla HR-frågor som tillexempel rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, ledarskap med mera. Och du är inte ensam – du ingår i ett tajt nätverk tillsammans övriga HR-chefer i koncernen och med de olika koncernövergripande specialistrollerna inom HR.

Tjänsten innebär ett ansvar för bland annat dessa områden:

  • Säkerställa att koncernens HR-strategi, koncerngemensamma riktlinjer och affärsplaner integreras och blir till en lokal HR-plan som lever i verksamheten
  • Ledarskapsstöd, coacha och utveckla chefer
  • Rekrytering av nya medarbetare i samråd med rekryterande chef
  • Leda och jobba för en god facklig samverkan
  • Rehabilitering
  • Lönerevisioner

Tjänsten är placerad på Martin & Serveras kontor i Årsta och Galateas huvudkontor i Alvik. Resor till distributionsbolaget KGA i Karlskoga samt Sigtuna brygghus förekommer regelbundet. Du ingår i Galateas ledningsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning med minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi tror att du idag arbetar i en bred HR-roll i ett snabbrörligt företag och att du trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. Du har erfarenhet av att självständigt driva HR-processer och du är van vid att arbeta tillsammans med chefer. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med kollektivanställda.

Du som person

Hos oss förväntas du ta egna initiativ och jobba fram förslag på nya lösningar. Vi är extremt målinriktade och måna om att ligga steget före. Vi är mottagliga för omvärldens nya krav på oss – det är så vi utvecklar vår affär och vår position på marknaden. Av dig kräver det här både mod att säga vad du tycker och förmågan att lyssna.

Du har ett intresse och förståelse för hur HR:s roll på bästa sätt kan påverka affärsresultatet och kan lätt se vad som behöver göras. Att bygga relationer kommer naturligt för dig och du trivs med att ha många sociala kontakter i arbetet. Du har förmåga att informera om saker tydligt och enkelt i både tal och skrift. Du är strukturerad och planerar ditt arbete samt samordnar resurser på ett bra sätt.

Martin & Servera-koncernen är en arbetsgivare som aktivt jobbar för mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Därför söker vi kvinnor och män i alla åldrar och från alla delar av världen. Du som har rätt kompetens och är nyfiken på oss är varmt välkommen att söka tjänsten!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Galatea med Prodiem AB. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad tills dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.

Skriv ut som PDF:

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss