2 oktober, 2019

Galatea på Stockholm Beer & Whisky Festival 2019 Första helgen

Första helgen av årets Stockholm Beer & Whisky Festival ute i Nacka Strand är avklarad och det är dags att börja ladda inför nästa helg. Galatea stod på samma plats som förra året med tre barer som flankades av Bernard och Lagunitas som hade egna montrar.

 

Galateabaren

Mot väggen strax bredvid Sigtunabaren och Craft Beer-baren hittar man “Galateabaren”. Här samlas mer traditionella märken som Budvar, Bitburger, Westmalle, Hofbräu, Köstritzer, Weihenstephaner, Het Anker och La Trappe m.fl.
Bitburger har ju blivit en succé på Systembolaget med sin nya halvlitersburk och under mässan hade man även med en Bitburger Kellerbier på fat, vilket kändes exotiskt då nya öl från bryggeriet inte hör till vanligheterna.
Missa inte heller att få en lektion i hur en perfekt upphälld Budvar görs (samt att dricka den så klart)! Även om den här montern handlar mycket om klassiska lageröl så kan man hitta spännande specialare också. Pröva Het Ankers specialrelease Gouden Carolus Indulgence #4 eller det lyxiga champagneölet DeuS Brut des Flandres för en upplevelse utöver det vanliga.

 

 

Craft Beer-Baren

På baksidan av Sigtunabaren hittade man en kompott av spännande märken som Sweetwater, Shepherd Neame, Captain Lawrence, Modern Times, Lost Abbey och Gun Hill för att nämna några. Flera nyheter som bara går att prova på mässan finns här. Bl.a Sweetwaters brut-dubbel IPA ”Et Tu Brute”, Captain Lawrence chokladstinna milk stout “Fudgie the Beer” och Shepherd Neames nya americanainfluerade märke “Bear Island”.

Som vanligt är den här montern ett givet besök för den som är nyfiken på spännande moderna hantverksöl från Galateas importportfölj. Allt från fräscha IPAs till vita valar som Samuel Adams Utopias och Lost Abbeys Framboise de Amorosa.

 

 

Sigtuna with Friends

Nytt för i år var att en av montrarna gick under namnet “Sigtuna with Friends”. Där samsades Sigtuna Brygghus med S:t Eriks och Galateas nyförvärv Fermenterarna samt kompisbryggeriet Tempel Brygghus. Då Fermenterarna brinner lite extra för fruktiga suröl så var det lite av ett tema. Förutom ett gäng burkar så fanns det tre fruktsurisar från Fermenterarna på fat samt två med persika samt passionsfrukt från Sigtuna. Fermenterarna visar med sina snygga och publikfriande fruktöl att de är ett av de mest intressanta namnen bland Sveriges bryggerier just nu. Men det är inte bara suröl som de är bra på. Senaste samarbetet med Sigtuna Brygghus resulterade i en riktigt fräsch och juicig NEIPA som heter Zeppelin. Fanns även på fat under torsdagen och ett måste att prova.

Efter en stunds botanisering bland alla fruktiga suröl och humlebomber så var det uppfriskande att få pröva en skvätt av den riktigt snygga S:t Eriks Klassisk Porter. En fantastisk ölstil som man tyvärr stöter på alldeles för sällan.

 

 

Hoppas vi ses!

Läs mer om Stockholm Beer & Whiskymässa härGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss