22 februari, 2019

Galatea först att lansera vin på burk i Systembolagets fasta sortiment

Vin på burk, en framgångssaga i innovationsrikedom lanseras i Systembolagets fasta sortimentet den 1 mars. Havets mysterium Te Merio, en frisk och aromatisk Sauvignon Blanc som presenteras i ett hållbart förpackningsalternativ.

Te Merio är en ny spännande produkt på marknaden. Älskar du Sauvignon Blanc kommer du inte att bli besviken, säger Karolina Lansman Brand Manager Vin på Galatea.

 

Klassisk aromatisk Sauvignon Blanc, inslag av citrus och vit stenfrukt, krusbär och fläder. Balanserad med fin komplexitet och lång finish. Ett matvänligt vin som passar till nyfångade skaldjur eller poké bowl.

Förpackningstypen burk för vin är ett nyare alternativ på den Svenska marknaden. Dock har flertalet länder redan anammat konceptet, särskilt USA har haft stor framgång med vin på burk. Burken har visat sig ge ett lägre koldioxidavtryck till skillnad mot glasflaska, som står för en stor del av vineriets koldioxidutsläpp. Hållbarheten kring vinproduktion är något som Nya Zeeland haft som en hjärtefråga och arbetat aktivt för, bland annat att minimera vatten- och elförbrukning. Merparten av druvorna från Nya Zeeland är certifierade som sustainable.

 

Läs hela pressreleasen

 

 

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss