Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ölbräserad kaptensbiff

Recept skrivet av
Mattias Larsson
Ölbräserad kaptensbiff med libbstickasmör och picklade höstgrönsaker.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 ½ kg fransyska
  • 350 g gul lök
  • 1,2 kg fast potatis
  • 1 kg vitkål
  • 2 msk honung
  • 4 dl mörk öl
  • 7 dl kalvfond
  • smör, olja, salt och svartpeppar
  • 250 g smör
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 dl hackad libbsticka
  • Salt

Till servering

  • Picklade höstgrönsaker

Passar till

S:t Eriks Ofiltrerad Lager
9110-03, S:t Eriks Bryggeri, Sverige, Lager
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
22,30 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Westmalle Dubbel 330 ml
1540-03, Abbey of Westmalle, Belgien, Ale
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
29,90 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Putsa köttet och skär ut 20 medaljonger, ca 1-centimeter tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Skär potatisen i ½-centimeters skivor.
  2. Bryn löken till fin färg. Bryn kålen till ordentligt rostad färg, tillsätt då honungen och stek vidare ett par minuter. Smaka av med salt.
  3. Salta och peppra köttet och bryn det sedan i smör på båda sidorna till en fin brynt färg.
  4. Lägg köttet i botten av en ugnsform eller ett bleck. Lägg på löken och därefter potatisen. Salta potatisen och lägg därefter på vitkålen. Häll över ölen och buljongen. Ugnsbaka i ca 1 ½-2 timmar på 125 C tills köttet är mört.
  5. Mixa under tiden ingredienserna till smöret.
  6. Toppa kaptensbiffen med libbstickasmöret och servera gärna med lite fina och goda picklade höstgrönsaker.

Passar till

S:t Eriks Ofiltrerad Lager
9110-03, S:t Eriks Bryggeri, Sverige, Lager
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
22,30 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Westmalle Dubbel 330 ml
1540-03, Abbey of Westmalle, Belgien, Ale
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
29,90 kr
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.