Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Agitator Whiskymakare presenterar Agitator Argument Lönnsirapsfat
Nyhet

Agitator Whiskymakare presenterar Agitator Argument Lönnsirapsfat

Agitator Argument Råg Lönnsirap
809-01, Agitator Whisky, Sverige, Whisky
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Agitator Whiskymakare överraskar återigen med en ny spännande smakupplevelse. Denna gång presenterar de något så ovanligt som en rågwhisky som lagrats på fat som tidigare innehållit lönnsirap. Vad man som konsument kan förvänta sig är smaker såsom akaciahonung, vanilj, röda äpplen och sirapssötma.

Att tillverka rågwhisky är i sig en utmaning. Råg saknar ett yttre skal som korn har. Det gör att mäskbädden blir kompaktare och det blir svårare att få vätska att rinna genom silplåtarna. Därtill så blir mäsken gjord på råg mer trögflytande och får en tjockare konsistens, som i vissa fall liknar tapetklister. Den kombinationen gör att det blir en större utmaning att producera rågmäsken, men i slutändan får vi fram ett annorlunda destillat, med tydliga kryddiga toner som går mot knäckebrödshållet.

  • Rågwhiskyn är i särklass den whiskyn vi haft mest utmaningar med att producera, men resultatet gör mödan värd, berättar Oskar Bruno, Destillerichef på Agitator.

Agitator Argument Lönnsirapsfat har först lagrats på nya amerikanska ekfat och sedan slutlagrats i drygt 8 månader på fat som tidigare lagrat lönnsirap. Lönnsirapsfaten kommer från USA och rymmer 60-120 liter. Smaken är robust maltig med inslag av honung, frukt, vanilj och sirapssötma med ett lätt pepprigt avslut.

För Agitator är det naturligt att prova nya fattyper. Lönnsirapsfatet är ett roligt fat som bidrar med nya djupa smaker, där den brända tonen från lönnsirap ger komplexitet och sötman balanserar upp whiskyn. Det utmanar på ett nytt spännande sätt, och visar att andra fattyper går att använda. Kombinationen med kryddiga rågtoner och lönnsirap kändes lockande. En härlig kombination som för tankarna till en klassisk cocktail. Rågwhisky är en intressant produkt att jobba med och att få använda den basen tillsammans med lönnsirapsfat kändes för spännande för att låta bli.

Agitator Argument Lönnsirapsfat har en styrka på 46%. Dricks med fördel ren eller med lite is eller varför inte prova att blanda en klassisk Old Fashioned.

Produktinformation

Agitator Argument Lönnsirapsfat - Rågwhisky

Detta är en tillfällig lansering på Systembolaget där 6 000 flaskor hamnar på hyllorna i 220 butiker runt om i landet den 24 mars 2023.

Hitta Agitator Argument Lönnsirapsfat på Systembolaget.

Pris: 599 kr (70 cl.)

För mer information

Petra Caspolin, Marknads- och Kommunikationschef Agitator Whiskymakare AB

+46 702 76 67 33, petra@agitatorwhisky.se

Filip Nilsson, Brand Manager Galatea AB

+ 46 704 92 56 69, filip@galatea.se

Publicerad2023-03-22
Nyhet

ARGUMENT SMÅFAT - NYHET!

Ännu en spännande lansering från den svenska whiskyproducenten Agitator Whiskymakare. Den 25 mars släpps ARGUMENT SMÅFAT i en upplaga om 6 000 flaskor som tillfälligt sortiment på Systembolaget i cirka 220 butiker. Svensk maltwhisky lagrad på små fat ger större fatintegration under lagringen vilket ger snabbare utveckling av smak och mognad. Tredje lanseringen för Agitator!
Nyhet

1 juni lanserar svenska Agitator Whiskymakare sin första Blended Whisky

Destilleriet i Arboga grundades 2015 och Agitator Blended Whisky är den första Blended Whiskyn som släpps från Agitator Whiskymakare. Den största satsningen hittills från destilleriet och en produkt som kommer att finnas i cirka 250 butiker runt om i landet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.