Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Nyhet

Svensk Hard Seltzer nu på Systembolagets hyllor

Den stora trenden ifrån USA med alkoholhaltigt smaksatt vatten, så kallad Hard Seltzer, lanseras nu brett i Systembolagets fasta sortiment. LOCAL HARD SELTZER är en svensk variant där kolsyrat alkoholhaltigt vatten smaksatts med citron för att ge konsumenten en uppfriskande och lätt drink med lågt sockerinnehåll.

LOCAL HARD SELTZER är en alkoholhaltig dryck som nu lanseras brett på Systembolaget i Sverige. I USA, där produktkategorin fullkomligt exploderat i popularitet de senaste åren, finns det en stor efterfrågan efter detta uppfriskande och fräscha alternativ till öl, cider och vin. De låga socker- och kolhydratnivåerna och den, i jämförelse med andra drinkar, låga kalorinivån är något som uppmärksammas av konsumenterna.

"Många konsumenter lägger idag större vikt vid energiinnehållet i dryck och de uppskattar fräschören och den lägre alkoholhalt som Hard Seltzers medför jämfört med klassiska drinkar."

Marcus Friari, produktansvarig för LOCAL på Galatea
Hard Seltzer innehåller kolsyrat vatten med alkohol och är ofta smaksatt med frukt eller annan naturlig smaksättare. De kallas även för Hard soda eller Spiked soda och har sin förlaga i spritdrinkar som Skinny bitch och Vodka soda som var populära runt millennieskiftet. Nu återstår att se om de svenska konsumenterna är lika mottagliga för denna nya produktkategori som amerikanarna.
Publicerad2020-09-04

Läs fler nyheter

2023.12.01

Radeberger – den perfekta tyska pilsnern sedan 1872

Radeberger Pilsner från kulturstaden Dresden bryggs fortfarande enligt det traditionella receptet från sent 1800-tal – och på endast en plats för att garantera ölets smak och kvalitet. Den 1 december lanseras Radeberger Pilsner på 33 cl originalflaska i Systembolagets fasta sortiment.
2023.12.01

Hatten av – välkommen säger vi till Schloss Reinhartshausen

Schloss Reinhartshausen i Rheingau är en riesling-legend sedan 1337. Lagom till första advent hittar du deras härliga halvtorra riesling från vingården Hattenheimer Wisselbrunnen på Systembolagets tillfälliga hylla. Vingården är klassificerad Grosse Lage (motsvarande Grand Cru) vilket är den högsta klassen för en vingård i Tyskland. Välkommen till bords!
2023.11.16

GULD OCH SILVER till VILLA CARDEA - Spritz och Limoncello

Villa Cardea Aperitivo och Villa Cardea Limoncello har tagit emot guldmedalj respektive silvermedalj i Bartenders Spirits Awards i USA.
2023.11.15

Beaujolais Nouveau – vi lanserar Bistrotteur Bojo Time 2023 torsdag 16 november

Årets skörd lanseras torsdag 16 november och vi är stolta att presentera Beaujolais Nouveau Le Bistrotteur Bojo Time 2023 från Bourgogne här i Sverige.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.