Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning
Nyhet

Galatea lanserar Cerveza Especial från Estrella Galicia

Cerveza Especial, ett ljust gyllene öl från det spanska bryggeriet Estrella Galicia lanseras på Systembolaget den 1 september.
Nyhet

Årets Grönstedts Le National: XO Single Cru från Borderies

Enligt tradition lanserar nu Grönstedts årets Le National inför Sveriges nationaldag. 2023 års nationaldagscognac är något så ovanligt som en Single Cru från Borderies som dessutom enbart innehåller cognac från en årgång. För att bevara en rik och intensiv smak har en något högre alkoholhalt valts för årets utgåva. De 1 000 numrerade flaskorna finns tillgängliga på Systembolaget från den 2 juni.

Nyhet

Agitator Whiskymakare släpper nyhet – Agitator Evidens Sauternes

Den 2 februari lanseras en spännande nyhet från svenska Agitator Whiskymakare. Nyheten släpps på Systembolaget i en webblansering som endast pågår ett par dagar. Webblanseringen öppnar 2 februari och det är endast via webben som Agitator Evidens Sauternes kan beställas. Dessutom under en mycket begränsad period och med reservation för slutförsäljning.
Nyhet

Ukrainska bryggeriet Obolon lanserar öl i Sverige

Genom samarbete med Galatea lanserar det ukrainska bryggeriet Obolon sin första produkt på svenska marknaden – en ljus lager.
Nyhet

Fjolårets succéwhisky gör comeback

Agitator Whiskymakare gillar att utmana konventionerna. Förra året överraskade de genom att lansera en whisky som lagrats på fat av kastanjeträ. Whisky och andra destillat lagras vanligen på ekfat men kastanj ger helt andra aromer. Men så tänker Agitator nytt, fritt och framåt. Whiskyn sålde snabbt slut och belönades därför med en ny tillfällig lansering om 7.200 flaskor på Systembolaget 4 november.
Nyhet

Ikoniska varumärket Grönstedts lanserar åter glögg

Ett välsmakande stycke historia upprepar sig – ikoniska varumärket Grönstedts lanserar åter glögg. År 1895 skapade Grönstedts grundare Johan Daniel Grönstedt sitt klassiska recept på glögg. Nu startar ett nygammalt kapitel i Grönstedts historia när varumärket för första gången på 127 år lanserar glögg i sitt sortiment.
Nyhet

Mikkeller – nyheter i sortimentet

Nu under hösten har vi flera lanseringar från det danska bryggeriet Mikkeller på Systembolaget som är intressanta att känna till och även i det exklusiva tillfälliga sortimentet släpps mindre volymer från bryggeriet i San Diego.
Nyhet

Nyhet - Weingut Leth Riesling Selection i alla butiker 1 september 99 kr

Producenten Leth har sedan många år funnits på den svenska marknaden, de är prisbelönta, ekologiska och efterfrågade – i år kommer första årgången av ekologiskt vin från det österrikiska vinhuset Weingut Leth att finnas på Systembolagets hyllor.
Nyhet

Blind Seal Whiskey – nyhet i beställningssortimentet 15 juni 2022

Den 15 juni släpper Agitator Whiskymakare ett nytt varumärke som heter Blind Seal. Det är i grunden allt vad en amerikansk ”Straight Rye Whiskey”, ska vara, förutom det faktum att den är mäskad, destillerad och lagrad lokalt i Arboga. Agitator har alltså skapat en svensk Straight Rye Whiskey, med stor respekt för ursprung och tradition, men med det lokala hantverket och innovation i fokus.
Nyhet

Grönstedts årliga specialutgåva Le National släpps den 3 juni 2022

Grönstedts Le National lanseras 3 juni på Systembolaget. Det är 1 000 numrerade flaskor som kommer i en lyxigt utformad låda med vackert illustrerat motiv som inspirerats från traditionella motiv från Dalarna.
Nyhet

1 juni lanserar svenska Agitator Whiskymakare sin första Blended Whisky

Destilleriet i Arboga grundades 2015 och Agitator Blended Whisky är den första Blended Whiskyn som släpps från Agitator Whiskymakare. Den största satsningen hittills från destilleriet och en produkt som kommer att finnas i cirka 250 butiker runt om i landet.
Nyhet

SINGLE MALT WHISKY RÖK – svensk maltwhisky

Den 6 april lanseras Agitator Single Malt Rök i beställningssortimentet på Systembolaget. Ännu en nyhet från svenska Agitator Whiskeymakar! Det här är Agitators version av rökig whisky. Absolut inte en rökbomb utan detta är en väldigt balanserad rökighet som sitter i länge utan att bli dominant.
Nyhet

ARGUMENT SMÅFAT - NYHET!

Ännu en spännande lansering från den svenska whiskyproducenten Agitator Whiskymakare. Den 25 mars släpps ARGUMENT SMÅFAT i en upplaga om 6 000 flaskor som tillfälligt sortiment på Systembolaget i cirka 220 butiker. Svensk maltwhisky lagrad på små fat ger större fatintegration under lagringen vilket ger snabbare utveckling av smak och mognad. Tredje lanseringen för Agitator!
Nyhet

Nu lanserar vi de två första produkterna från Spritverket

Vi lanserar Spritverket Snapstradition i fasta sortimentet samt Spritverket Gin i beställningssortimentet på Systembolaget.
Nyhet

Edradour 10 year old 20 cl – nyhet som lanseras 1 mars

Liten och nätt, och naggande god. Från ett av de minsta destillerierna i Skottland kommer denna läckra maltwhisky.
Nyhet

Drinktips – Villa Cardea Limoncello

Här kommer tips på en beställningsvara från Italien som finns i vårt lager i Sverige – Villa Cardea Limoncello. Citrongul och fräsch, en lättfixad drink som är prissänkt från 1 mars.
Nyhet

Champagne från fraktfartyget Jönköping återskapas – lanseras på Systembolaget

Här är storyn som är rolig att känna till, den om skeppsvraks-champagnen. Året är 1916. Fraktfartyget Jönköping är på väg mot den ryska tsaren och i lasten återfinns bland annat 3000 flaskor av märket Heidsieck & Co.
Nyhet

Uppföljare från Agitator lanseras 26 november

Nu släpps den andra whiskyn från Agitator på Systembolaget. De nya ljuva dropparna från Agitator heter AGITATOR ARGUMENT: KASTANJ.
Nyhet

Världspremiär för Agitator – ny svensk whiskyproducent

VÄRLDSPREMIÄR! Ny svensk whiskyproducent på svenska marknaden. Den 10 november släpper det svenska destilleriet Agitator sin första whisky på marknaden – Agitator Single Malt Whisky.
Nyhet

Hannas Skumtomte kommer in på hyllorna

Nu i november lanseras Hannas Skumtomte, en päroncider med smak av marshmallow, vanilj och röda bär. Vi kompletterar därmed julhyllan på Systembolaget med en ny innovativ smak från Hannas Cider, med inspiration från svenskarnas favoritgodis.
Nyhet

Nyhet från Samuel Adams 1 november – Winter Lager

Samuel Adams från Boston Beer – ett av de mest välkända bryggerierna i USA och en långvarig partner till Galatea här i Sverige. Bryggarna på Boston Beers arbetar utifrån ett hantverksbryggeris filosofi och har stor frihet att skapa god och smakrik öl utan att behöva kompromissa.
Nyhet

Tjeckiska Budvar släpper limiterat samarbete med hypade Pivovar Clock

Tjeckiska Budvar är känt som ”nationens bryggeri” då det stolt ägs av tjeckiska folket. Efter 126 aktiva år presenterar man det första samarbetet med ett annat bryggeri som också blir tillgängligt utanför landets gränser.
Nyhet

Första Fairtrade-märkta produkten i sortimentet – Port Louiis Fairtrade Premium Rum från House of Lords

Galateas första Fairtrade-märkta lansering i sortimentet – Port Louiis Fairtrade Premium Rum från House of Lords rullar ut på hyllorna nu i september och har full täckning i alla systembolagsbutiker runt om i landet.
Nyhet

Mörk tjeckisk lager lanseras

Från Budvar kommer den här nyheten, en urtraditionell tjeckisk mörk lager från den världsberömda ölproducenten Budvar. Här får man en klassisk tjeck med modern elegans. En lättare stil på mörk lager som samtidigt visar upp allt det klassiska från Budvar. Mörk lager med fyllighet, sötma från rikligt mörkrostad malt, ändå uppfriskande och lika lätt som en lager. Mörk, nästan svart i sin färgskala.
Nyhet

Westmalle Extra – munkarnas öl sedan 1836, hittills aldrig tillgänglig för allmänheten

För första gången i Sverige lanseras munkarnas egen öl. Westmalle Extra 4,8 % är en ljus Trappistöl med en lägre alkoholhalt, som med sina fruktiga toner, rika aromer och gyllene skumkrona i doften har citrustoner, honung och smakmässigt en mild beska med en viss gräsighet. En uppfriskande öl för vårens och sommarens varma dagar, en smakupplevelse tillsammans med fisk, skaldjur, pizza eller sallad.
Nyhet

Crystal Head Pride Limited Edition – stöd till hbtq-rörelsen

Crystal Head Vodka Pride lanseras för andra sommaren i rad som en Limited Edition i Systembolagets beställningssortiment.
Nyhet

Ohishi Sherry Cask – nyhet!

SÄLJSTART 6 juli. Vi lanserar en nyhet från Japan i sommar. Ohishi Sherry Cask är en nyanserad whisky med fruktig smak och karaktär av sherryfat, inslag av apelsinmarmelad, torkad ananas, honung, vanilj och nötter.
Nyhet

Harpoon Big League lanseras på samtliga Systembolag den 1 juni

Det är med stolthet vi lanserar Harpoon Big League i Sverige, tillgängligt på samtliga Systembolag från och med den 1 juni 2021. I samband med lanseringen gjorde vi på Galatea en film tillsammans med Amanda Wiger från Sveriges Mästerkock. Se filmen via länken nedan.
Nyhet

Nyhet i Sverige! Tre snabba med producenten Swinkels Family Brewers

Spijked Seltzer från familjebryggeriet Royal Swinkels i Holland lanseras i tillfälligt sortiment 27 april. Det är en alkoholhaltig dryck som består av kolsyrat vatten som är smaksatt med naturliga smaker från vilda bär. Den fräscha drycken serveras väl kyld med is.
Nyhet

Ekologisk gin i miljövänlig PET-förpackning

Det framgångsrika varumärket Good ol’ Sailor har nu utökats med denna ekologiska gin. Förpackningen är designad av Hans ”Isak” Isaksson på East Street Tattoo i Stockholm.
Nyhet

Hannas X-tra Päron - nyhet från Hannas Cider!

Nyheten med det lilla X-tra! Hannas X-tra Päron 8,0 % hittas nu i Systembolagets beställningssortiment. Hannas X-tra Päron är en svensk cider där päron får sällskap av vanilj.
Nyhet

Krögarparet Åsa och Emilio Ingrosso lanserar Pinot Grigio på box – Amore Bianca Pinot Grigio

Åsa och Emilio Ingrosso har haft bråda dagar. Nyligen öppnade de den italienska restaurangen La Perla i Stockholm. Utöver den, har de två restauranger på Mallorca, de har släppt kok- och livsstilsboken Sensi samt lanserat ett nytt vin – Amore Bianca Pinot Grigio på box.
Nyhet

Silent Pool Gin lanserar nyhet från Storbritannien den 7 december

Nyhet på ginhyllan – Silent Pool Citrus Gin – unika citrusfrukter i en harmonisk blend.
Nyhet

Nyhet från Sigtuna Brygghus lanseras!

Sigtuna Winter N.A.P.A – en alkoholfri Pale Ale med härlig humlebeska. En smakrik alkoholfri öl som kompletterar måltiden.
Inspiration

Ekologisk aperitif - Saffran Cider

Saffran Cider lanserades julen 2019 med inspirationen hämtad från en av svenskarnas favoritbakverk - lussebullen.
Nyhet

Crystal Head Vodka lanserar den första vodkan gjord på blå agave

Nu lanseras Crystal Head Vodka Onyx – den tredje produkten i serien från Crystal Head att släppas i Sverige.
Nyhet

Svensk Hard Seltzer nu på Systembolagets hyllor

Den stora trenden ifrån USA med alkoholhaltigt smaksatt vatten, så kallad Hard Seltzer, lanseras nu brett i Systembolagets fasta sortiment. LOCAL HARD SELTZER är en svensk variant där kolsyrat alkoholhaltigt vatten smaksatts med citron för att ge konsumenten en uppfriskande och lätt drink med lågt sockerinnehåll.
Nyhet

Hannas X-tra Hallon

Hannas Cider är en modern och lite personligare ciderfamilj. Nu släpps en ny extra stark cider med smak av hallon.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.