Bräserad fläsklägg med polenta och pepparrotsgremolata – med Lagunitas Censored Rich Copper Ale

Traditionellt recept från Sonoma Valley, Kalifornien,  i restaurangen Girl and the Figs version. Därtill serveras det lokala ölet Lagunitas.

Tillagning

Fläsklägg:
Sätt ugnen på 175 °. Smaksätt fläskläggen med generöst med salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme, bryn fläskläggen tills de har fått färg på alla sidor. Ta av dem från spisen och håll dem varma.
Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt lök, selleri, morot, vitlök och halva vinflaskan. Koka upp och låt vätskan avdunsta nästan helt.
Tillsätt den brynta fläskläggen, tillsammans med lagerblad, peppar, timjan och tillräckligt med buljong så att det täcker fläskläggen och grönsakerna. Täck stekpannan med lock eller folie och sätt den i ugnen i 1-1,5 tim, eller tills fläskläggen är möra. Ta ut dem från ugnen, och när de har svalnat, ta ut fläskläggen ur vätskan och ställ dem åt sidan, håll dem varma.
Sila spadet och skumma av. Häll resten av vinet i en stekpanna, koka upp, sänk värmen till sjudning, och fortsätt sjuda tills vinet har avdunstat nästan helt. Tillsätt spadet och låt sjuda medan du kontinuerligt skummar av eventuellt fett från toppen. Låt sjuda tills det har tjocknat.
Polenta:
Koka upp vatten, mjölk, olivolja och smör i en medelstor kastrull/stekpanna, smaksätt med salt och sänk värmen. Låt sjuda. Rör om med en visp, tillsätt långsamt polentan och vispa i den i vätskan. Låt sjuda och fortsätt röra i 10 min. Tillsätt parmesan, smaksätt med salt och peppar, fortsätt att röra, täck med lock och håll den varm.
Pepparrotsgremolata:
Blanda persiljan, kapris, citronskal, vitlök, olivolja och riven pepparrot. Smaksätt med salt.
Servera:
Lägg polentan i mitten av tallriken, placera lite varm broccoli på polentan, toppa med en fläsklägg. Häll över vinsåsen och dekorera med gremolatan.


Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss