Årets juldrink har smak av kanel och sirap

Christmas Cooler är en drink fylld av julens smaker med kanel, muskot och sirap. Bakom drinkreceptet står ekologiska Good ol’ Sailor Vodka som tillsammans med bartendern Flamingo Fred fortsätter att ta fram säsongsbetonade drinkar.  

Good ol’ Sailor Vodka är Sveriges första ekologiska vodka på PET-flaska och är en genomgående miljömedveten produkt. Utöver miljöprofilen har Good ol’ Sailor utmärkt sig genom flera lyckade samarbeten, senast med bartendern Fredrik Berggren, mer känd som Flamingo Fred. Tillsammans har de tagit fram spännande och säsongsbetonade drinkrecept.

Juldrinken Christmas Cooler är det senaste tillskottet och har komponerats med högtidens alla sammankomster i åtanke. Drinken är smaksatt med kanel, äpple, stjärnanis och muskot och är ett modernt alternativ till den traditionella glöggen.

Christmas Cooler
3 cl Kanelsirap*
6 cl Good ol’ Sailor Vodka
10 cl Äppeljuice
Stjärnanis
Muskot
Kanel

Lägg i stjärnanis i glaset och slå över lite vodka. Låt detta dra några minuter. Fyll glaset med is och häll på resten av vodkan och sirap. Toppa upp med äppeljuicen och rör om ordentligt. Krydda på med lite kanel och muskot. Garnera gärna med en kanelstång.

*Kanelsirap
1 dl ljust socker 
(gärna ekologiskt)
1 dl vatten
1 kanelstång
Koka ihop ingredienserna till en simmig konsistens. Låt svalna. Sirapen blir fastare när den svalnat.

Förutom samarbetet med Flamingo Fred arbetar Good ol’ Sailor Vodka med flera illustratörer. Den egensinniga flaskan är exempelvis illustrerad av tatueraren Aniela från Flash Fighters, Sveriges första och mest anrika tatuerarstudio. Good ol’ Sailor Vodka har även haft ett designsamarbete med Lindalovisa Fernqvist som tagit fram etiketterna till Good ol’ Sailors systerprodukter JAWA och Jungle – två smaksatta vodka i begränsad upplaga.

Priset för Good ol’ Sailor Vodka är 199 kr (700ml) och artikelnumret 199-01. PET-förpackningen ingår i retursystemet och ger 1 krona i pant. Good ol’ Sailor Vodka finns tillgänglig på Systembolagets samtliga 413 butiker i Sverige.

För att se vad Good ol’ Sailor hittar på härnäst, vänligen besök:
https://www.facebook.com/Good-ol-Sailor

För mer information kontakta:
Jens Henricsson, Produktchef för Good ol’ Sailor Vodka
E-post: jens@galatea.se
Tel: +46 709 423 424

Sören Sörensen, Produktutvecklare
Mobil: +46 706 72 70 64
E-post: soren@galatea.se

Om Galatea:
Good ol Sailor Vodka ägs av Galatea Spirits AB. Företaget startade sin verksamhet som ölimportör år 1997 och har vuxit till att bli störst i både Sverige och Skandinavien inom området. Galatea äger också ett antal egna varumärken som Arboga, Three Towns och mikrobryggda ölet S:t Eriks. Inom verksamheten utvecklas även nya specialprodukte som bland annat glögg, brandy och spiced rum.Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss