Om oss

Importör

World map of import contriesGalatea ägs av Martin & Servera, ett företag i Axel Johnson-koncernen, och är en betydande aktör på den svenska alkoholmarknaden. Vi är branschledande i Skandinavien inom importerad öl, samt utvecklar bland annat i samarbete med Martin & Servera ett brett komplement av importerade cider, vin- och spritdrycker, av mycket hög klass. Sortimentet spänner över ett 120-tal kvalitetsvarumärken med leverantörer i drygt 20 länder (maj 2015).

Producent

Galatea äger nio aktiva svenska varumärken för öl, cider, glögg och spritdrycker – från volymmärken som Three Towns, TT, Arboga och Hannas Cider till våra välkända craft-bryggerier S:t Eriks och Sigtuna Brygghus, liksom Sailor Vodka, Tegnér & Son och Ripa glögg.

Distributör

Galatea har en högt utvecklad distribution och logistik genom vårt eget helägda dotterbolag KGA Logistik AB. Baserat i Bista industriområde i Örebro är KGA en av de största distributörerna av alkoholprodukter i Sverige, med Systembolaget som största kund. Den årliga distributionen överstiger 4,5 miljoner kolli. Vi har lång erfarenhet av att importera alkoholhaltiga drycker från alla hörn av världen: Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien och Stillahavsregionen.

Allianspartner

Sedan 2014 ingår Galatea i ett nära samarbete med den nya huvudägaren Martin & Servera. Läs mer om våra verksamheter i dokumentationen nedan.

Galatea arbetar aktivt med produktions- och distributionssamarbeten med strategiska partners, framför allt på den skandinaviska marknaden. De utbyten vi erbjuder är mycket fördelaktiga för båda parter. Tillsammans med Galatea får våra partners bland annat full tillgång till en organisation med många möjligheter, full information på marknaden, och byggande av varumärken med starka marknadsföringsinitiativ. Våra samarbeten präglas av transparens och förtroende där Galatea fungerar som våra partners högra hand, samt erbjuder nycklar till framgång.

Dokumentation (ladda ner)

Galatea företagspresentation 2015, med specialfokus på vin (på engelska) »
Galatea företagspresentation 2014, med specialfokus på öl (på engelska) »
Martin & Servera företagspresentation 2015, i korthet (på engelska) »
Martin & Servera företagspresentation 2015 (på engelska) »

Galatea – Några fakta och siffror

 • Galatea ägs sedan 2014 av Martin & Servera, ett företag i Axel Johnson-koncernen. Verksamheten startades i Stockholm 1993 och etablerades i nuvarande form 1997, på initiativ av bland andra Torbjörn Sundwall och Thomas Eriksson.
 • Antal anställda: 100 (Galateagruppen)
 • Del av Galateagruppen: KGA Logistik, Sigtuna Brygghus och Tegner & Son.
 • Produkter: öl, vin, spritdrycker, glögg och cider
 • Tjänster: Distribution och logistik genom egna företaget KGA Logistik AB. Kontraktsförsäljning med utvalda samarbetspartners.
 • Utländska varumärken: ca 120, från Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Stillahavsregionen
 • Egna varumärken: Three Towns, TT, Arboga, Hannas Cider, S:t Eriks, Sailor, Sigtuna Brygghus, Tegnér & Son och Ripa
 • Huvudmarknad: Skandinavien, 25 % on-trade och 75 % off-trade.
 • Omsättning 2014: 853 milj SEK
 • Försäljningsvolym 2014: 29 milj liter
 • 5:e största leverantör till Systembolaget.
 • Sveriges 4:e största leverantör av alkoholdrycker till hotell- och restaurangbranschen. Galatea har närmare 900 restaurangkunder och sedan 2014 genom vår ägare Martin & Servera ytterligare 9 000 restauranger som kundunderlag

Läs mer

Välkommen till Galatea | Vår historia | Galatea HållbarhetGalateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss