27 september, 2019

Stockholm Beer & Whisky Festival 2019 – 27-29/9 & 4-6/10

Galatea deltar i vanlig ordning med ett stort urval av våra egna och våra importerade produkter. Nytt för i år är att vi kommer ha produkter som enbart kommer öppnas och finnas tillgängliga under mässan. Det kommer vara exklusiva ölsorter från Sweetwater, nyheter från Captain Lawrence och liksom traditionella storheter och vår egen svenska ölportfölj från S:t Eriks och Sigtuna. Du kommer få möjlighet att prova de två andra smakerna från whiskyfavoriten Cù Bòcan, Creation #1 och Creation #2. Se några urval från våra montrar nedan.

 

Galatea baren

La Trappe

La Trappe kommer från ett av världens få trappistbryggerier, i belgisk urgammal öltradition. Alla öl bryggs med ett genuint omsorgsfullt och tidskrävande hantverk, huvudsakligen med lokalt odlade råvaror. Dessa fyra kommer finnas tillgängliga under mässan.

Läs mer om La Trappe  Här

 

  

Gouden Carolus Indulgence #4 Hopscure

Indulgence-serien är limiterad och försöker erbjuda något extra lyxigt och ovanligt till både innehåll och metod. Varje år sedan 2015 kommer den i ett nytt recept.

Läs mer om Gouden Carolus Indulgence Här

 

 

Whisky baren


Cù Bòcan

Två av de tre nydesignade Cù Bòcan Highland Single Malt har fått mogna på mycket ovanliga fat. Cù Bòcan Signature  går att beställa på Systembolaget medan Creation #1 och Creation #2 kommer att erbjudas under mässan.

Läs mer om Cù Bòcans nya smaker Här

Blanton’s

Luxuös cask strength bourbon, som har vunnit mängder av priser. Fyllig, rik och krämig i munnen. På mässan kommer du kunna prova Blanton’s Straight from the Barrel, Gold Edtion och Single Barrel.

Läs mer om Blantons Här

 

 

Sigtuna baren


Sigtuna X Fermenterarna

Fermenterarna Bryggeri är ett hantverksbryggeri i Strömstad som främst fokuserar på syrliga öler med mycket frukt. När de nyligen besökte Sigtuna Brygghus har de istället pratat ihop sig om att göra något som de testat några gånger och som bryggarna på Sigtuna har stor erfarenhet av; nämligen en maffig NEIPA. Resultatet blev en riktigt zeppelinare till NEIPA.

Läs mer om Zeppelin IPA Här

 

Sigtuna Passionale

Sigtuna har med sin nya Passionale bryggt en Berliner Weisse som är fruktig, syrlig och härligt exotiskt läskande. Ölet är en lätt och friskt syrlig ale smaksatt med passionsfrukt. Den har en uppfriskande syra från mjölksyrejäsningen som balanserar den exotiska passionsfrukten.

 

 

 

CraftBeer baren

Sweetwater Woodland Cellar Series

Ett nytt projekt från Sweetwater där ölet fått jäsa på ekfat i tolv månader. Under mässan kommer du kunna testa två av de sex suröl som bryggts i samma serie.

 

Captain Lawrence

Captain Lawrence och glassföretaget Carvel har teamat upp och gjort en öl med deras signaturchoklad, fudge och glass. Fudgie the Beer har släta krämiga toner och en härlig crunchig avslut. En öl som är helt klart värd att prova!

Läs mer om Craftbeers ölutbud Här

 

Träffa oss i våra montrar i hall 1, där vi även får besök av Budvar, Shepherd Neames mfl.

Se hela vår långa dryckeslista Här

 Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss