Thornbridge

Thornbridge Hall - genre

Engelska Thornbridge Brewery, inrymt i herrgården Thornbridge Hall, Derbyshire, startades 2005 av Jim Harrison. Till en början bryggde man traditionella real ale-recept, men med en modern touch och ett brett spektrum av humle, malt och innovationer.

Thornbridge grundar sitt koncept på stort kunnande och passion med ambitionen att bli Englands ledande mikrobryggeri. Man satsar både på experiment med traditionell infusionsmäskning och fatlagring, liksom på experiment med modernare teknik för real ale, såväl som keggad och flasktappad ale. Alla öl är ofiltrerade och opastöriserade.

Efter att ha vunnit utmärkelser redan första året har bryggeriet idag fått över 200 nationella och internationella priser samt hunnit utöka produktionen till två bryggerier, även ett i Bakewell. Bland senare utmärkelser finns silvermedaljen vid World Beer Cup för Bracia Rich Dark Ale och guld för Lord Marples som bästa bitter ale vid Society of Independent Brewers i Storbritannien.

Det småskaliga bryggeriets uppmärksammade öl har sedan ett antal år även exporterats till USA, Centraleuropa och Australien, liksom Japan och Sverige.

Se våra produkter från Thornbridge

För fler öl, gå till Thornbridge sida på CraftBeer.se…

Thornbridge logotyp

Flora är blommornas gudinna och sitter i den italienska trädgården vid Thornbridge Hall. Precis som Thornbridges öl representerar hon skönhet och elegans och är en komplimang till sin skapares hantverk.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss