Anderson Valley

Anderson-Valley-genre

Anderson Valley Brewing Company grundades 1987 av Ken Allen, två år efter att han först började brygga öl på baksidan av sin kiropraktormottagning i Boonville, Kalifornien. På den tiden var det ett av bara 20 mikrobryggerier i USA. Under det första året producerade bolaget cirka 600 fat öl, vilket har växt till 46 000 US barrels år 2013.

Allen, som på den tiden drev en kiropraktik i det vackra Mendocino County, var först hobbybryggare och upptäckte att han hade ett vatten av bästa kvalité i tomtens brunn. Drömmen blev att förädla det och skapa riktigt smakrik ale. När han var nöjd med resultatet startades bryggeriet i lokala bryggeripuben Buckhorn Saloon. Flertalet ölsorter blev snabbt populära och började vinna priser. 1996-1998 byggdes verksamheten ut rejält och flyttade till centrala Boonville. Produktionen mer än tiodubblades på kort tid.

2010 överlät då 70-årige Ken Allen bryggeriet med varm hand till ölimportveteranen Trey White, och med återkomsten av tidigare general manager och bryggmästare Fal Allen har kvalitén säkrats, liksom den fortsatta nyskapande andan.

Bryggeriet använder ofta ord och fraser från det lokala boontling-språket för sina öl och förpackningar, som t ex Hop Ottin’ och Barney Flats. Dessutom används traktens maskot Barkley – ”The Legendary Boonville Beer” som logotyp, ett sagodjur som är till hälften björn och till hälften hjort.

Anderson Valley Brewing har fått flera utmärkelser för miljövänlighet, med över hälften av elförsörjningen hämtad från sol- och vindkraft, eget reningsverk och maximal återvinning av förbrukade råvaror och förpackningar.

Det som har skapat all framgång är utan tvekan de rika smakerna hos bryggeriets cirka 15 ölsorter. Karaktären är ofta robust och mjuk på samma gång, med stor maltighet och humlearom från de finaste råvaror som kännetecken. Man anar Kaliforniens soliga klimat och Mendocinos frodiga grönska i smakerna.

Se våra produkter från Anderson Valley

Anderson Valley logotyp

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss