5 september, 2017

KAM Dagligvaruhandeln till Galatea

Vill du arbeta med starka varumärken i en spännande bransch? Här finns chansen att vara med och bygga upp och utveckla verksamheten inom ett marknadssegment med stor potential. Vi söker nu en  KAM för DVH med placering Stockholm.

Galatea är branschledande inom importerad öl på Systembolaget samt restaurangmarknaden och utvecklar bland annat i samarbete med vår ägare, Martin & Servera, ett brett komplement av importerade cider, vin- och spritdrycker av mycket hög klass. Galatea äger ett antal svenska varumärken för öl, cider, glögg och spritdrycker. Från volymmärken som Three Towns, TT, Arboga och Hannas Cider till våra välkända craft-bryggerier S:t Eriks och Sigtuna Brygghus, liksom Sailor Vodka, Tegnér & Son glögg.

Ansvarsområden

Som KAM blir din uppgift att öka försäljningen av våra varumärken inom dagligvaruhandeln. Rollen innebär många kontakter med inköps- och kategoriansvariga på de stora kedjorna inom DVH. I rollen ingår dessutom ansvar för bolagets exportverksamhet. Exportverksamheten sker än så länge i mindre skala inom Norden.

 • Daglig kontakt med DVH-kedjorna på såväl central som lokal nivå.
 • Utveckla och fördjupa relationerna med befintliga kunder och skapa merförsäljning.
 • Söka upp och skapa relation med potentiella kunder genom kundbesök.
 • Analys av dina kunder, genomgång och segmentering av sortimentet.
 • Förhandlingsansvar kring artiklar, priser, kampanjer, rabatter etc..
 • Kampanjplanering och implementering.
 • Nära samarbete med marknadsavdelningen kring kampanjunderlag och marknadsaktiviteter.
 • Stötta butikerna i sortimentsfrågor, kunskap och aktiviteter i butik.
 • Ansvara för exportverksamheten med sortiment och prisförhandlingar etc.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Du är placerad i Stockholm där de flesta av kunderna finns, men resor förekommer till kunder inom Norden samt till leverantörer. Till din hjälp i rollen har du även ett telesäljteam, brand managers och backoffice-funktioner. Du rapporterar till Kommersielle direktören.

Din profil

Du har vana från försäljning mot DVH i en liknande roll, med lyckat resultat. Du är bra på svenska och engelska, i tal och skrift, så att du kan kommunicera med både kunder och leverantörer. Du är en van användare av Officepaketet. Viktiga egenskaper för att lyckas i rollen är affärsmässighet, driv och en vilja att ge professionell service. Vi förutsätter att du är resultatorienterad och engagerad med fokus på långsiktigt lönande affärsrelationer för både Galatea och våra kunder. Du tycker om att ta eget ansvar och fatta egna beslut. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort.

Som företag vill vi bestå av människor med olika bakgrund, kunskap och erfarenheter eftersom vi tror att det berikar oss och skapar fördelar. Då majoriteten av våra anställda inom försäljning/marknad idag är män ser vi gärna att kvinnor söker tjänsten då vi strävar efter en jämn könsfördelning i gruppen.

Vi erbjuder
 • Galatea är ett entreprenöriellt, snabbrörligt företag där alla har en stor möjlighet att påverka sitt eget arbete.
 • Möjlighet att jobba med starka och spännande varumärken.
 • Du får arbeta med kollegor med stor kompetens och passion inom svensk dryckeskultur.
 • Vi är en del av en stor koncern. Martin & Servera är ett familjeföretag med långsiktiga mål och visioner inom Axel Johnson-koncernen.
 • Du erbjuds självklart tjänstebil och bl.a. friskvårdsbidrag.
Vill du veta mer?

För att ta reda på om just du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess tester och intervjuer. Vi tar hjälp av rekryteringskonsulten Per Bäck samt vårt moderbolag, Martin & Servera, för hantering av ansökningar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Bäck, 073-3436067 eller Anders Ängfors, Kommersiell Direktör på Galatea, 070-1827757.

Senast den 10 oktober vill vi ha din ansökan sänd till: Per Bäck, per.back@smartfind.se

Galatea startades 1997 av en grupp goda vänner förenade av en passion för goda drycker. Visionen har sedan dess bestått: att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. I vårt utbud, på lager hos vårt moderna distributionsföretag KGA, ingår idag en bra bit över tusen artiklar, varav merparten utgörs av Skandinaviens största ölimport. Galateagruppen har idag ca 120 anställda och ägs sedan 2014 av Martin & Servera, ett företag i Axel Johnson-koncernen. Två av våra viktigaste företagshemligheter är nytänkande och hållbarhet, i kombination med ett vurmande för en rikare svensk dryckeskultur.

Skriv ut som PDF:

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss