9 maj, 2017

Bellingham producerar Sydafrikas bästa Pinotage

Den sydafrikanska topproducenten Bellingham Wines fortsätter att skörda framgångar, som när man vid årets National Wine Challenge belönades med en Double Platinum- och sex Double Gold-utnämningar. Konkurrensen är benhård i detta Sydafrikas viktigaste event för kvalitetsviner och Bellingham lyckades med sin The Bernard Series Bush Vine Pinotage 2015 placera sig i den utvalda skaran av Top 100 Wines for 2017. På topplistan finns endast en ytterligare Pinotage, som även är Sydafrikas nationaldruva trots sin ringa del (2 %) av landets vintillverkning.

Rankade nära topp 100 fanns även hela fem andra viner ur Bellingham The Bernard Series * samt ett ur Bellingham Homestead Range.

– Det är fantastiskt att ha Bellingham inkluderad i klubben av Topp 100-viner. Mitt team och jag är speciellt glada över att ett brett urval av vår portfolio har fått erkännande. Det bekräftar vår förmåga att producera viner med en jämn och njutbar kvalitet, till olika prisnivåer och över ett spektra av druvsorter, säger chefsvinmakare Niël Groenewald i ett pressmeddelande.

Bellingham Wines, med vingårdar i Stellenbosch, Durbanville och Paarl, är ett av Sydafrikas mest etablerade vinbrands, daterat tillbaka till 1693. Bellingham är känt för sitt pionjärskap, sina intressanta vintyper och sina lika spännande druvsorter. The Bernard Series är en samling internationellt prisbelönta specialviner skapade med helt nya idéer, ibland kontroversiella men alltid individualistiska och fascinerande.

* ) Läs mer om Galateas urval av Bellinghams vinnande viner:

Bellingham The Bernard Series Bush Vine Pinotage
Bellingham The Bernard Series Old vine Chenin Blanc 2016
Bellingham The Bernard Series Small Barrel SMV 2014

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss