Mathias Dahlgrens mattips till Svenska smaker x 4

Ladda merMathias Dahlgrens mattips till Svenska smaker x 4 som PDF och dela dem med dina vänner…

Tunnbrödsklämma

St Eriks Mathias Dahlgren 1 EnbarGör så här

Bred rikligt med smör på två skivor tunnbröd. Fördela potatis och rökt sik på det ena brödet. Toppa med rå lök, sikrom och dill. Krydda med salt och peppar. Lägg andra brödet över och kläm åt. Ät direkt!

Paras med

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #1 Enbär


Getost i ugn

St Eriks Mathias Dahlgren 2 Pors

Gör så här

Täck brödet med skivor av färsk getost. Värm i varm ugn tills osten börjar smälta. Lägg över på tallrikar. Arrangera salladen över den varma toasten och ringla sedan över vinägretten. Strö över de hackade valnötterna och avnjut direkt när det är nylagat.

Paras med

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #2 Pors


Gräddstekt kyckling

St Eriks Mathias Dahlgren 3 FjallkvanneGör så här

Rör ihop gräddblandningen med det rivna citronskalet, örterna, peppar och salt. Salta och stek kycklingen i smör på båda sidorna. Häll på den kryddade gräddblandningen och låt köttet brässera färdigt. Lägg upp på tallrikar och garnera med färska sallads­blad. Ringla lite olivolja över.

Paras med

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #3 Fjällkvanne


Het nudelsallad

St Eriks Mathias Dahlgren 4 HavtornGör så här

Blanda alla ingredienser kallt utom den rostade löken i en skål. Låt stå och dra i 10 minuter. Blanda en sista gång och toppa med rostad lök och nyskuren koriander precis innan servering.

Paras med

S:t Eriks & Mathias Dahlgren #4 Havtorn

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss