Kedgeree – med Marston’s Pedigree

Traditionell rätt i Storbritannien, där man gärna dricker en klassisk bitter ale från Marston’s därtill. Det finns två varianter av ursprungshistorien bakom denna rätt: Alt 1: Ursprungligen indisk rätt från 1300-talet. Recept som de engelska kolonifararna hade med sig när de kom tillbaka till England på 1800-talet. Alt 2: Receptet kom ursprungligen från Skottland, och togs till Indien av skotska trupper, där rätten accepterades som en del av det indiska köket. Man har hittat recept på Kedgeree i klanen Malcolms böcker från 1700-talet.

Tillagning

Smält smöret i en stekpanna och tillsätt löken. Rör i riset. Tillsätt kycklingbuljongen och lagerblad, koka upp.

Grädda i ugn på 180 ° i 20 min, eller tills riset har absorberat buljongen.
Pochera koljorna i mjölk i 5 min medan riset kokar. Smula sönder fisken och lägg den i riset tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av med cayennepeppar eller curry.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss