Gryta à La Chouffe – med La Chouffe

Receptet härstammar från Houffalize i Vallonien (sydöstra Belgien). Till rätten serveras det lokala ölet La Chouffe, ett ljust belgoöl med frisk, fyllig och besk smak.

Tillagning

Bryn köttet, skuret i bitar, i en gryta/kastrull med lite smör.

Salta, peppra och ta av köttet från spisen.
Stek den grovhackade löken i kastrullen tills den får färg.
Tillsätt ölet, lägg tillbaka köttet, tillsammans med lagerblad, kryddnejlikan och köttbuljongen. Tillsätt vatten så att det täcker köttet. Strö på farinsocker och låt det koka, minst 2 timmar, på svag värme.
Före servering, tillsätt Liègesirapen, smaksätt och låt såsen tjockna.
Servera med ångkokt potatis och naturligtvis La Chouffe.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss