Flamländska Köttrullader – med Duvel

Traditionell rätt i Antwerpen, där man serverar det lokala ölet Duvel därtill.

Tillagning

Salta och peppra köttet lätt. Täck med en baconskiva, strö över Cayennepeppar, därefter de inlagda gurkskivorna.
Tillsätt en bit korv, sedan en bit paprika. Rulla ihop rulladen. Bind ihop den med snöre, eller fäst den med en tandpetare.
Lägg rulladerna en bit ifrån varandra i en smörad ugnsfast form med morotsskivor och selleriskivor runtom.
Tillsätt de skalade lökarna, skurna i skivor och strödda med socker, därefter öl, vatten, mjölk och peppar, och rör om.
Sätt in formen i ugnen och grädda i 45 min.
Servera med potatismos, äpplen, skivor av grapefrukt, och ostskivor.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss