Ciderpocherad lax – med Brother David’s Triple

Traditionell rätt från Anderson Valley, Kalifornien, där man serverar det lokala ölet från Anderson Valley Brewing därtill.

Tillagning

Värm cidern i en kastrull eller stekpanna, tills vätskan har avdunstat ca 1/3. Tillsätt rosmarin, timjan, farinsocker (eller sirap), fänkål, salt och peppar. Koka upp, och sänk värmen till sjudning – det ska vara ånga men inga bubblor.
Lägg försiktigt laxen i vätskan och koka i 6 min. Prova om den är klar (med termometer eller genom att ta ut en bit och kolla innanmätet i mitten). Under tiden, värm smör i en stekpanna tills det är smält men inte ryker.
Tillsätt äpplen och stek tills de är gyllenbruna, ca 2 min. Tillsätt kanel och kummin och de resterande ¼ tsk farinsocker.
Ta ur laxen ur kastrullen med en hålslev, och lägg upp på tallriken, dekorera med äpplena och ett knippe örter. Servera med ångkokt broccoli eller sparris och gott varmt bröd.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss