Chicken in Cream Sauce – med Liberty Ale

Traditionell rätt i San Francisco, serveras gärna med det lokala ölet Liberty Ale.

Tillagning

Blanda kyckling (bröstet uppåt), kycklingbuljong, vatten, gräddfil, tomater, röd paprika, jalapenos, gul lök, vitlök, oregano, lagerblad, cayennepeppar, salt och peppar i en stor kastrull, så att vätskan täcker alla ingredienser.
Koka upp på medelvärme. Sänk värmen till låg värme, täck med lock, och sjud i 1 tim. Vänd på kycklingen med grilltång. Täck kasrullen med lock och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt, ca 30 min. En köttermometer ska visa 74 °.
Ta ut kycklingen ur kastrullen och ställ den åt sidan. Höj temperaturen och koka upp blandningen, skumma av fettet som stiger till ytan, i 5-10 min. Skär kycklingen i bitar och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt hackad koriander och koka tills kycklingen är genomvarm, ca 5 min.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss