Australiska köttfärspajer – med Coopers Pale Ale

Traditionell rätt i Adelaide, Australien, där man serverar det lokala ölet Coopers därtill.

Tillagning

Fyllning:

Ta bort allt fett och skär högreven i 1 cm stora bitar. Stek bacon och lök på svag värme och tillsätt högreven när löken är lite mjuk. Smaksätt med salt, peppar och timjan, tillsätt vatten, täck med lock och låt sjuda i ca 1 tim.
Häll mjölet i en skål, tillsätt lite vatten och rör tills det blir en slät, rinnig smet. Rör långsamt ner smeten i köttblandningen tills den tjocknar. Ta av den från värmen och låt kallna.
Deg:
Blanda mjöl och salt. Tillsätt smöret i bitar, och blanda i det med fingertopparna. Tillsätt vatten och citronsaft. Knåda dagen på mjölat bakbord. Låt degen vila i 20 min innan du kavlar ut den.
Tryck ut degen i små pajformar (eller en stor), och fyll dem med köttblandningen. Pensla kanten på degen med mjölk eller vispat ägg så att locket fastnar. Lägg ett lager smördeg ovanpå varje paj och ta bort överflödig deg. Pressa samman kanterna med en gaffel för att försluta. Gör ett hål i mitten av varje paj för att låta ångan försvinna, glasera ytan med vispat ägg eller mjölk.
Grädda pajerna på 180 ° i 15-20 min eller tills de blivit gyllenbruna. Servera varma med tomatsås.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss