Ansjovisströmming (strömmingslåda) – med S:t Eriks Pilsner

Tillagning

Rensa ansjovis och strömming. 
Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
Sätt ugnen på 220 grader.
 Smöra en ugnsfast form.

Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs löken mjuk och glansig utan att bränna (2-4 min).
Bred ut löken i botten på formen.

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Dela ansjovisfiléerna på längden och fördela på varje strömming. 
Rulla ihop med början från stjärten. 
Lägg rulladerna intill varandra i formen.

Häll ansjovisspadet över filéerna. Strö lite ströbröd över. Avsluta med ett par klickar smör. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Servera den gärna varm.

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss