Välj ekologiskt

Ekologiskt

Klicka här för vår lista över ekomärkta produkter.

Galatea har ända sedan starten kunnat erbjuda ett urval ekologiskt producerade drycker, och andelen i vårt sortiment har med åren ständigt ökat. Idag är vi till exempel den leverantör till Systembolaget som har högst andel ekologiska produkter.

Det är en global utveckling och ett ansvar att tillverkning och handel sker med miljövänliga metoder och råvaror. För oss är det också en viktig del av vår affärsidé. Denna insikt har blivit självklar på senare år, men än så länge har inte ens de mest medvetna bryggerierna, vinhusen eller destillerierna alltid råd med en helt grön omställning. Det är viktigt att vi alla hjälps åt efter vår förmåga.

Miljöhänsynen är genomgående mycket hög i vår dryckesportfölj. Det hänger dels direkt samman med hantverksmetoderna och småskaligheten hos flera av våra leverantörer, och dels med många tillverkares miljömässigt avancerade teknik. Dessutom har vi en miljöcertifierad hantering via vår egen distributör, KGA Logistik. Inte minst står vi själva för omkring 20 % helt eller delvis ekologiskt märkta sorter ur vår egen tillverkning.

Och glöm inte – ekologiskt smakar naturligt och gott! Prova en ekologisk brittisk och fantastisk ale från Brakspear, en lika härlig pilsner från TT, mikrobryggt från S:t Eriks eller Sigtuna – eller varför inte botanisera bland våra ekologiska spritdrycker ur Good ol’ Sailor-serien!

Galateas Nyhetsbrev

Hör av dig till oss!

Kontakta oss