producerat av xponent

  Schlitz Premium Lager

  En sann pilsner, perfekt balanserad mellan smakrik och lättdrucken, med en lätt kyss av humle. Så om du vill uppleva entusiasmen igen, öppna en kyld klassiker och smaka världens näst mest sålda öl under 1960-talet.

  Schlitz Premium Lager är det sedan 2008 återskapade, klassiska ölet som under 1960-talet gick under namnet Schlitz Gusto – en amerikansk pale lager med mera stuns i smaken än flera andra amerikanska volymöl. Schlitz, som härstammar från och bryggs i Milwaukee, är ett av de ikoniska ölmärkena i USA och innehade under 1900-talets första hälft ofta titeln Amerikas största öl.

  Idag ingår det i tidigare lokalkonkurrenten Pabst Brewing Company’s portfölj, det andra bryggeriet från samma stad med ikonstatus, som har sett till att åter göra kvalitetslagern Schlitz tillgänglig i hela USA och internationellt.

  Doft och smak

  Tydlig, aromatisk doft. Ren smak med fina toner av malt och humle.

  Serveringstips

  Serveras vid 5-8 °. En nyanserad och perfekt törstsläckare som även passar till kryddstarka maträtter, framför allt till stekt och grillat.

  Fakta

  PRODUCENT Pabst Brewing Company
  LAND USA
  STIL Ljus lager > Amerikansk pale lager
  FÄRG Halmgul
  RÅVAROR Kornmalt, majs, humle
  SÄSONG Året runt
  ALKOHOLHALT 4,8 %

  ARTIKELNR 2080-03, fl 35,5 cl
  SYSTEMBOLAGET 89475-03, fl 35,5 cl

  Ladda ner produktblad.

  Om producenten –>

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB