producerat av xponent

Jämtlands India Pale Ale

India Pale Ale har funnits sedan 1700-talet då britterna behövde ett öl med mycket humle och hög alkoholhalt som skulle klara den långa resan till Indien. På senare år har de kraftigare smakerna blivit mer efterfrågade och IPA har blivit en populär ölsort även i USA. Jämtlands bryggeri har i sin IPA kombinerat det koloniala ursprunget med den amerikanska versionen genom att använda brittisk kornmalt och amerikansk humle. Resultatet är en brittisk IPA med amerikansk västkustfinish, bryggd i Jämtland.

Doft & Smak

Humlearomatisk doft med markerad citruskaraktär. Smak: Markerad torr beska, grapefrukt, maltig.

Serveringstips

Serveras vid ca 10-13 °. Passar till skaldjur och grillat.

Fakta

PRODUCENT Jämtlands Bryggeri
LAND Sverige
STIL Ale > India Pale Ale (IPA)
FÄRG Ljust kopparfärgad
RÅVAROR Kornmalt och humle
SÄSONG Året runt
ALKOHOLHALT 5,5 %

ARTIKELNR 9628-01, fl 50 cl
SYSTEMBOLAGET 89796-01, fl 50 cl

Share This
Galatea Spirits AB