producerat av xponent

Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Bryggeri startades 1995 och i januari 1996 bryggdes det första ölet, President. Det var ett av de allra tidigaste bryggerierna i den svenska mikrobryggerivågen som startade i mitten av 1990-talet.

Sedan dess har bryggeriet tagit fram många nya sorter och har idag hela tio olika sorter i sitt ordinarie sortiment samt ett antal säsongsöl såsom de populära jul- och påskölen.

Jämtlands Bryggeri ligger i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Orten har fått sitt namn efter pilgrimerna som på väg till Olav den heliges grav i Trondheim stannade vid pilgrimskällan och drack av det rena vattnet. Enligt sägnerna låg det fullt av kryckor runtom källan då pilgrimerna blev kvitt sina krämpor när de drack av vattnet.

Bryggeriet har idag en kapacitet på cirka 700 000 liter öl i årsproduktion. Det är Sveriges mest prisbelönta bryggeri och har sedan starten tagit hem totalt 122 medaljer på Stockholm Beer & Whisky Festival.

Jämtlands Bryggeri ser kvalitet som grundstommen i produktionen. Speciell malt, jäst och humle för varje ölsort väljs noggrant ut från hela världen för att alltid hålla högsta standard. Samtliga av bryggeriets öl är så kallade färsköl, detta betyder att ölet endast är filtrerat och inte pastöriserat. Ölen innehåller inga tillsatsämnen eller konserveringsmedel.

Vårt urval

Bärnsten | Hell | India Pale Ale | Steamer


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.