producerat av xponent

  DAB Original

  Dortmunder Actien-BrauereiDAB – är lika med ett stycke ölskola, och det med speciell anknytning till Sverige! Inte bara därför att DAB:s öl har exporterats till våra breddgrader ända sedan 1800-talet, nej, dessutom därför att det som sedan lång tid har gått under beteckningen svenskt starköl oftast har bryggts efter receptet som kallas dortmunder – den fylligare, sötare och beskare ljusa lagern. Och eftersom DAB är det öl som har gett namn åt stilen är det således förlagan framför andra för svensk ölsmak.

  Visserligen bryggs det sedan länge många goda svenska dortmunderöl, men de når sällan upp till originalet DAB. Om inte annat bekräftas det genom den ständigt stora efterfrågan!

  Prova DAB Original till sommarmiddagen så får du se. Det är nämligen också ett optimalt måltidsöl som går utmärkt ihop med många rätter, både ur det traditionella och moderna svenska köket.

  DAB Original finns på flaska 33 och burk 50 cl respektive fat 30 l. Artikelnummer: 1670 både hos Galatea och Systembolaget.

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB