producerat av xponent

  Brave Navigator

  Lagom till Galateas 15-årsjubileum har vi hämtat inspiration ända från Karibien och skapat vår egen första rom, Brave Navigator, som även symboliserar vår långa verksamhet i branschen.

  Namnet härstammar från 1700-talets kvinnliga piratlegender verksamma i farvattnen i Karibien. Mest kända är förmodligen Anne Bonny och Mary Read som framgångsrikt kapade handelsfartyg runt Bahamas och Jamaica. ”Brave Navigator” var precis som sina samtida piratsystrar en modig utmanare och benämningen kommer från hennes beryktade förmåga att navigera genom förrädiska sund och passager.

  Sedan 1700-talet har rom varit ett av världens mest spridda och sålda destillat. Under 2000-talet har spiced rum (eller spiced spirit, vilket den måste kallas om den är under 40 procent) blivit otroligt populärt och är idag en av världens mest sålda och snabbast växande spritsegment.

  I juli 2012 gjorde Brave Navigator stor succé genom tilldelandet av silvermedalj i International Wine & Spirits Competition, världens viktigaste och största tävling i sitt slag. Endast en produkt i samma klass, Captain Morgan Black Spiced Rum, fick högre betyg av domarna.

  Produktbeskrivning

  Brave Navigator

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB