producerat av xponent

The Talisman

Tomatins varumärke The Talisman är en relativt ny blended whisky skapad av J & W Hardie och master blender Jim Milne, med tidigare förflutet bland annat på J & B. I blenden ingår 25 olika maltwhiskies med tyngdpunkten på det egna destilleriet i Monadhliath-bergen (se bild), Tomatin, och whisky från Speyside. Dessutom ingår fyra olika grain whiskies och som blendens salt 1 % rökig Islay malt. Den yngsta ingående komponenten är fem år.

Namnet The Talisman är taget efter den kända romanen av Sir Walter Scott (författaren till Ivanhoe), som är tidigare ägarens favoritförfattare. Sedan länge producerar Tomatin även en De Luxe Blend under namnet The Antiquary, även det taget från Scotts roman med samma namn.

Produktsida

The Talisman


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.