producerat av xponent

Lejay

Det franska likörhuset Lejay Lagoute är beläget i Dijon, i Bourgogne och grundades så tidigt som 1836. Auguste-Denis Lagoute uppfann receptet till företagets mest berömda likör, Crème de Cassis de Dijon, år 1841, som den populära drinken Kir Royal baseras på. Idag ägs huset av familjen Henriot, och företaget har cirka 70 anställda.

All framställning hos Lejay Lagoute baseras på: strikt urval av högkvalitativa bär och frukter, som skördas vid full mognad; varsam hantering och noggrann kylning av safterna, för att garantera friskhet och fräschör ; och långsam jäsning, 6–10 veckor, i Lejay Lagoutes källare, liksom naturlig klarning. ingen filtrering förkommer, i syfte att bevara så rik smak som möjligt.

Vårt urval

Liqueur De Litchi

Mer om producenten

Ladda ner pressrelease i pdf-format från Lejay Lagoute 2011.

 


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.