producerat av xponent

Edradour

Edradour är Skottlands minsta destilleri, både sett till storlek och produktion. Det ligger vackert beläget i utkanten av Pitlochry i Highlands. På Edradour har man alltid varit noga med att hålla fast vid traditionen, men viss utveckling har skett även här, 1947 övergavs det gamla vattenhjulet för elektriciteten och på 80-talet fick den gamla mältningsanläggningen ge plars för ett nytt besökscentrum.

År 2002 fick den nuvarande ägaren, Andrew Symington, överta nyckeln till destilleriet från Pernod Ricard. Andrew, även ägare till den oberoende buteljeraren Signatory, kunde nu äntligen få sin dröm om ett alldeles eget destilleri uppfylld. Den 6 september samma år var det dags för premiären av de allra första av Edradours olika exklusiva och spännande specialbuteljeringar.

Ett av projekten är utgivningen av märket Ballechin, för de mer rökiga destilleringarna som tillverkas hos Edradour. Ett flertal kraftigt rökiga whiskyn har tagits fram, till en början i begränsade upplagor som lagras på vitt skilda fattyper. År 2012 släpptes den sjunde produkten i serien, Bordeaux Cask Matured.

Vårt urval

Distillery Edition

Edradour 10 Years

Caledonia Selection

Edradour Caledonia 12 Years

Limited Editions

Sauternes Cask Matured 2003 | Vintage 1993 Sauternes Cask Finish

Natural Cask Strength Series

Bourbon Matured 2003

Ballechin Discovery Series

#5 Marsala Cask Matured | #6 Bourbon Cask Matured | #7 Bordeaux Cask Matured | #8 Sauternes Cask Matured

Signatory Vintage Straight from the Cask

Barolo Finish 2002 | Bordeaux Finish 1998 | Burgundy Finish 2000Chateauneuf du Pape finish 2002 | Sherry Matured 2001

Signatory Un-Chillfiltered Collection

Edradour 10 Years 2000

Likör

Edradour Cream Liqueur

edradour.com


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.