producerat av xponent

Edradour

Edradour är Skottlands minsta destilleri, både sett till storlek och produktion. Det ligger vackert beläget i utkanten av Pitlochry i Highlands. På Edradour har man alltid varit noga med att hålla fast vid traditionen, men viss utveckling har skett även här, 1947 övergavs det gamla vattenhjulet för elektriciteten och på 80-talet fick den gamla mältningsanläggningen ge plars för ett nytt besökscentrum.

År 2002 fick den nuvarande ägaren, Andrew Symington, överta nyckeln till destilleriet från Pernod Ricard. Andrew, även ägare till den oberoende buteljeraren Signatory, kunde nu äntligen få sin dröm om ett alldeles eget destilleri uppfylld. Den 6 september samma år var det dags för premiären av de allra första av Edradours olika exklusiva och spännande specialbuteljeringar.

Ett av projekten är utgivningen av märket Ballechin, för de mer rökiga destilleringarna som tillverkas hos Edradour. Ett flertal kraftigt rökiga whiskyn har tagits fram, till en början i begränsade upplagor som lagras på vitt skilda fattyper. År 2012 släpptes den sjunde produkten i serien, Bordeaux Cask Matured.

Vårt urval

Distillery Edition
Edradour 10 Years

Caledonia Selection
Edradour Caledonia 12 Years

Limited Editions
Sauternes Cask Matured 2003 | Vintage 1993 Sauternes Cask Finish

Ballechin Discovery Series
#6 Bourbon Cask Matured | #7 Bordeaux Cask Matured | #8 Sauternes Cask Matured | Ballechin 10 Years Old Heavily Peated

Natural Cask Strength
Bourbon Cask Matured 2003

Signatory Vintage Straight from the Cask
Burgundy Finish 2000 | Sherry Matured 2001 | Sherry Matured 2002

Signatory Un-Chillfiltered Collection
Edradour 10 Years 2000

Likör
Edradour Cream Liqueur

Visa som lista…

edradour.com

    Galatea Spirits AB