producerat av xponent

  Verhaeghe

  Brouwerij Verhaeghe grundades 1875 på slottsgården i Vichte, i belgiska Västflandern. Det är ännu idag ett familjeägt och familjedrivet företag. Trots den långa traditionen och vida berömmelsen har bryggeriet bibehållit sin småskalighet genom alla år, för att kunna fortsätta med sina hantverkskrävande brygder.

  Verhaeghe är något av en likriktare för oud-Vlaamse, den röda flamländska ölstilen där man lägger stor omsorg på råvaror och den långa jäsningen och mognaden på ekfat. Deras tre mest kända sorter är Duchesse De Bourgogne, Echt Kriekenbier och Vichtenaar. Den första, en röd ale, är jäst på ekfat i 18 månader och blandas med åtta månader gammalt öl innan den buteljeras. Vichtenaar är en traditionell flamländsk röd-brun ale som också mognat på ekfat i minst åtta månader och buteljeras oblandad. Den tredje, Echt Kriekenbier, är en körsbärsale baserat på Vichtenaar genom att tillsätta sura körsbär på sommaren och blanda ett, två och tre år gamla öl innan den buteljeras.

  Vårt urval

  Duchesse De Bourgogne

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB