producerat av xponent

Tegnér & Son

2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning.

– Under namnet Tegnér & Son vill vi erbjuda kvalitetsprodukter med en djup förankring i den svenska dryckeshistorien. I samarbetet med Galatea har vi hittat en partner som både förstår och uppskattar vår lokala tradition samt besitter kunskap i att utveckla moderna och kreativa produkter, säger vinhandlare Christer Tegnér.

I juli 2012 gjorde Tegnér & Son VSOP Family Reserve stor succé genom tilldelandet av Silver Medal Outstanding i International Wine & Spirits Competition, världens viktigaste och största tävling i sitt slag. Tegnér’s brandy var dessutom ensam om att få detta betyg i sin klass.

Vårt urval

Glögg: Apelsin & Choklad Starkvinsglögg 2013 |Biskopens Blandning Starkvinsglögg 2012 | Esaias Recept Ekologisk VinglöggTradition Vinglögg 2012 | Tradition Vinglögg Ekologisk 2013Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg | Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg 2013

Likör: Tegnér & Son Biscotti Cream Liqueur | Tegnér & Son Cream Liqueur

Punsch: Tegnér & Son Punsch

Brandy: Tegnér & Son VSOP Family Reserve

Snaps: Tegnér & Son Julsnaps

Visa som lista

Tegnér & Son - logotyp

Mer om producenten

Familjen Tegnérs vinhandel grundades 1880 av Esaias Adolf Tegnér tillsammans med kompanjonen Wilcken. Under ledning av Esaias utvecklades AB Tegnér & Wilcken till ett av landets största vin- och sprithus. I början av 1900-talet upptog lagret på Holländaregatan ett helt kvarter och omfattade omkring en miljon liter.

– Vi på Galatea har ett genuint intresse av de gamla svenska öl- och spritfabrikat som försvann då storbolagen köpte upp de små bryggerierna och destillerierna under 1900-talet. De varumärken som trots allt överlevde är idag till stor del ägda från utlandet. Att få vara med och återuppliva historiska svenska produkter inom Tegnér & Son är mycket spännande, säger Torbjörn Sundwall, Galateas VD.


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.