producerat av xponent

  Tegnér & Son

  2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning.

  – Under namnet Tegnér & Son vill vi erbjuda kvalitetsprodukter med en djup förankring i den svenska dryckeshistorien. I samarbetet med Galatea har vi hittat en partner som både förstår och uppskattar vår lokala tradition samt besitter kunskap i att utveckla moderna och kreativa produkter, säger vinhandlare Christer Tegnér.

  I juli 2012 gjorde Tegnér & Son VSOP Family Reserve stor succé genom tilldelandet av Silver Medal Outstanding i International Wine & Spirits Competition, världens viktigaste och största tävling i sitt slag. Tegnér’s brandy var dessutom ensam om att få detta betyg i sin klass.

  Vårt urval

  Glögg: Apelsin & Choklad Starkvinsglögg 2013 |Biskopens Blandning Starkvinsglögg 2012 | Esaias Recept Ekologisk VinglöggTradition Vinglögg 2012 | Tradition Vinglögg Ekologisk 2013Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg | Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg 2013

  Likör: Tegnér & Son Biscotti Cream Liqueur | Tegnér & Son Cream Liqueur

  Punsch: Tegnér & Son Punsch

  Brandy: Tegnér & Son VSOP Family Reserve

  Snaps: Tegnér & Son Julsnaps

  Visa som lista

  Tegnér & Son - logotyp

  Mer om producenten

  Familjen Tegnérs vinhandel grundades 1880 av Esaias Adolf Tegnér tillsammans med kompanjonen Wilcken. Under ledning av Esaias utvecklades AB Tegnér & Wilcken till ett av landets största vin- och sprithus. I början av 1900-talet upptog lagret på Holländaregatan ett helt kvarter och omfattade omkring en miljon liter.

  – Vi på Galatea har ett genuint intresse av de gamla svenska öl- och spritfabrikat som försvann då storbolagen köpte upp de små bryggerierna och destillerierna under 1900-talet. De varumärken som trots allt överlevde är idag till stor del ägda från utlandet. Att få vara med och återuppliva historiska svenska produkter inom Tegnér & Son är mycket spännande, säger Torbjörn Sundwall, Galateas VD.

  Galatea Spirits AB