producerat av xponent

  Three Towns och TT

  Three Towns är ett modernt, fristående bryggeriföretag som med excellens, petighet och kärlek försöker brygga de mest perfekta öl vi kan tänka oss. Varumärkena Three Towns och TT är moderna lageröl med mycket välbalanserad fruktighet, brödighet och aromatisk beska från högklassig malt och humle. Starkölet Three Towns Premium utgör en stolt storebror till Sveriges mest kända mellanöl, KRAV-märkta TT Original Lager.

  Produktsidor

  Three Towns Premium Lager | TT Original Lager | TT Alkoholfri

  Mer om varumärkena

  Three Towns har sina rötter i en svensk storsatsning på exportöl. År 1955 lade de tre bryggerierna Pripps i Göteborg, Skånebryggerier i Malmö och S:t Eriks i Stockholm sina hjärtan och kloka huvuden ihop för att gemensamt ta fram det bästa ölet de kunde föreställa sig. Målet var i första hand den amerikanska marknaden. Ölet fick namnet Three Towns Export och var ursprungligen ett ambitiöst och fylligt starköl. Ölet i sig var imponerande, men utan vare sig distributionskanaler eller resurser till större kampanjer gick det med tiden som det gick – mer åt skogen än över Atlanten.

  Men, hemmapubliken drack och berömde Three Towns öl. Under den svenska mellanölsepoken, 1965–1977, fick Three Towns mellanöl – TT – legendstatus. Under denna period kunde man plötsligt handla mellanöl i vanliga butiker och mest av allt handlade man TT. Inte för att det var billigast, utan för att det var godast. 1977, efter att TT totaldominerat marknaden i över tio år, släckte riksdagen ner projektet och det roliga var över.

  Dagens Three Towns är ett modernt, oberoende ölföretag som för traditionen vidare med hjärta och petighet. Det är den fortsatta historien om jakten på det perfekta ölet.

  De nya Three Towns-ölen är moderna lyxvarianter som de eminenta bryggmästarna tog fram när de startade. De är bryggda med kärlek och petighet på noggrant utvald malt och varsamma mängder av ädelhumlen Tettnanger. Resultaten är friska, glittrande lager med aromatiska och fruktiga dofter, och med försiktiga inslag av bröd och citrus.

  Läs mer på www.threetowns.se

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB